Kamu Personelleri

2018 KPSS Lise Güncel Bilgiler ! KPSS'de Çıkması Muhtemel Sorular ve Konular

Lise adaylarının katılacağı KPSS , 7 Ekim 2018 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirlecek. Sınav sonuçları ise 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak.

Sınavın son haftası adayların en çok çalışması gereken konuların başında KPSS Güncel Bilgiler geliyor.

 Kamupersoneli.net olarak sınavda çıkması muhtemel güncel bilgileri, konuları ve soruları siz okuyucumularımız için derledik.

*Hayatının büyük bölümünü ALS hastası olarak geçiren ‘Zamanın Kısa Tarihi’ eserinin sahibi ünlü bilim adamı Stephen Hawking 2018’de hayatını kaybetmiştir.

*Polonya’nın Legnica’da düzenlenen Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz’ ikilisi klasik yayda Gençler Dünya rekorunu kırdılar.

*Kıbrıs Rum kesimince reddeilen Kıbrıs Barış Planının mimarı Eski Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan Ağustos 2018’de vefat etti.

* Nobel Tıp Ödülü, “negatif bağışıklık düzenlemesinin engellenmesiyle kanser tedavisini keşfettiği için”  James P. Allison ve Tasuku Honjo’ya verildi.

*TRT ortak yapımı olan Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Ahlat Ağacı’ Yabacı dilde en iyi film dalında Türkiye’nin Oscar adayı oldu.

*Berlin’de düzenlenen 2018 Avrupa Atletizm Şampiyonasında Milli Atletimiz Ramil Guliyev 200 metre erkeklerde Avrupa Şampiyonu oldu.

*Çalışmalarında Müslümanların bilim tarihine katkılarını ortaya koyan, ünlü İslam Bilim Tarihi Profesörü Fuat Sezgin Haziran 2018’de hayatını kaybetti.

*Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) Eskişehir Seyitgazi Dağıtım noktasındaki resmi açılışı Türkiye ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlarının katılımı ile Haziran 2018’de yapıldı.

*Roma’da düzenlenen Dinu Lipatti Gençler Uluslararası (kamupersoneli.net) Müzik Yarışmasında 8 yaş piyano kategorisinde Nisan Öksüz birinciliği kazandı.

*Polonya’nın Legnica’da düzenlenen Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda Mete Gençler Avrupa rekorunu kırdı.

*Rize’nin İkizdere ilçesi ile Erzurum’un İspir ilçeleri arasında inşa edilen ve Türkiye’nin en uzun tüneli olan Ovit Tüneli Haziran 2018’de açıldı.

*2018’de İstanbul Boğazında bulunan Hekimbaşı Salih Efendi yalısına Vitaspirit isimli Malta bayraklı yük gemisi çarpmıştır.

*T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2018 yılı Troia yılı olarak ilan edilmiştir.

*Elon Musk’ın şirketi SpaceX tarafından üretilen ve Kennedy Uzay Üssünden fırlatıldıktan sonra tekrar dünyaya dönen dünyanın en güçlü roketinin adı Falcon Heavy’dir

*2018 yılının ikinci 6 aylık döneminde AB Dönem Başkanlığını Avusturya yürütmektedir.

*2018 G-20 Zirvesine ev sahipliği yapan ülke Arjantin’dir.

*2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen şehrimiz Kastamonu’dur.

*Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük Cami kompleksi Üsküdar’da inşa edilen Çamlıca Cami’dir.

*2018 Kış Olimpiyatları Güney Kore’de düzenlenmiştir.

Bir Yorum

  1. tesekkür ederiz , hakkımızda hayırlısı olur inş

  2. Nobel tıp ödülünü kazanan bugün belli oldu. Bu da eklenebilir.

  3. kpss ortaöğretim 4 yanlış 1 doğruyu götürüyormu