2018, antisemitizm ’de 25 yılın rekorunu kırdı

İsrail’in Diaspora Bakanlığı, 2018 Yahudi düşmanlığı raporunu açıkladı.

Dünya
1 Şubat 2019 Cuma

Rapora göre antisemitizm saldırılarının yüzde yetmişini İsrail aleyhtarlığı ve düşmanlığı üstüne kurulu eylemler oluşturdu.

2018’de dikkat çeken bir diğer durum ise, İngiltere’nin son yıllarda antisemitizmde rekor seviyede öne çıkması idi. Uzmanlar mültecilerin bu konuda faktör olduğuna inanıyor.

İsrail Meclisi Knesset’e sunulan rapor 2018’de üç farklı terör olayında 13 Yahudi’nin öldürüldüğünü belirtiyor ve gereken tedbirlerin bir an önce alınmasını tavsiye ediyor.

Rapor, ırkçı sebeplerle 2018’de kaydedilen cinayetlerin, 1990’da Arjantin Yahudi Merkezine yapılan saldırılardan beri en ölümcül saldırılar olduğunu belirtti.

Raporu Knesset’e okuyan Diaspora Bakanı Naftali Benett son yıllarda dünyada Yahudiler karşı yapılan saldırıların arttığını belirtti ve dünya milletlerine tedbir almaları için çağrıda bulundu.  Benett, Diaspora Bakanlığı’nın tüm dünya Yahudileri ile köprüler kurmaya devam edeceğini ve antisemitizmi yok etmek için kanuni, diplomatik yolları zorlamaya devam edeceğini belirtti.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün