Bu haber kez okundu.

2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Başladı
banner229

 2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılış töreni,Vali Ali Fuat Atik'in katılımı ile Alpaslan İlkokulu’nda gerçekleşti. 

Yeni eğitim ve öğretim yılı ile ilköğretim haftasının başlaması nedeniyle ilk tören Cumhuriyet Meydanında düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürü İsa Güneş başkanlığındaki eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler Atatürk Anıtına çelenk sundular.

İkinci tören Alpaslan İlkokulunda düzenlendi.Burada daha önce belirlenen programın dışına çıkan Vali Ali Fuat Atik ve beraberindeki protokol üyeleri öğrenciler arasına karışarak sohbet ettiler ve TAKASBANK Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisini dinlediler.

Müzik dinletisinin ardından 4 .cü sınıf öğrencileri yeni gelen birinci sınıf öğrencilerine hoş geldiniz dediler ve çiçek verdiler

Vali Ali Fuat Atik ve beraberindekiler daha sonra öğretmenlerle bir araya geldiler.

Öğretmenler odasındaki toplantıda Vali Atik öğretmenlere üstlendikleri görevin büyük bir sorumluluğu olduğunu belirterek kendilerine emanet edilen öğrencileri iyi yetiştirmelerini istedi.

Öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu dile getiren Atik, şunları kaydetti: "Ben hala öğretmenlerimi ararım, gördüğüm zaman ellerini öperim. Emeğiniz çok büyük. Bir insan mühendisi olarak o çocuğu istediğiniz gibi yetiştirebilirsiniz. Çocuklarımızı vatanımıza, milletimize ve devletimize hayırlı birer evlat olarak yetiştireceğinize inanıyorum. Yapacağınız her güzel çalışmada sizlerle birlikteyim. Biz bir çocuğa bir şeyler anlatırken zorlanıyoruz, sizler ise bütün çocuklara çok şey anlatıp, öğretiyorsunuz."

Programın sonunda Vali Atik ve beraberindekiler sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet etti ve kalem kutusu boyama kitapları dağıttılar.

Bu arada Vali Atik törene katılan bazı öğrenci velilerinin sorunlarını dinleyerek çözümü konusunda yetkililere talimat verdi.

Törene Vali Atik, belediye başkan vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Jandarma Komutanı Tuğ.H.Hilmi Atabay, Emniyet Müdür Saruhan Kızılay, Baro Başkanı Av Nizam Dilek ve diğer davetliler ile öğrenci velileri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet plar 6 yıl önce

güzel bir haber. eğitim ve öğretimin ilk günü olmasına rağmen sıraların üstünde devletimizin büyük bir özveri göstererek vermiş olduğu kitaplar var. Ama Siirt İlimizde bu kitapları okutan ve işleyen kaç okul ve öğretmen var. Bütün okullarda ki öğretmenler Değişik kaynaklar verip o kaynaklardan ders işleyeceklerini belirtiyorlar. Bu haberin üzerine gidip araştıra bilecekmisiniz?