Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Başkanı Selim Bağlı Adıyaman'daki "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" toplantısına katılım sağladı ve iş arayan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Başkanı Selim Bağlı'nın 26 Mayıs 2017 akşam saatlerinde yaptığı açıklama kapsamında SGK'nın hedefini büyüttüğünü ve bu seneki hedefinin 2 milyon olduğunu açıkladı. Sosyal Güvenlik Kurumu SGK Genel Başkanı Selim Bağlı tarafından yapılan açıklamalar milyonlarca iş arayan vatandaşı ilgilendiriyor. Açıklama çerçevesinde 2017 yılında tam 2 milyon işsize istihdam sağlanacak. 

Selim Bağlı'nın bahsettiği 2 milyon istihdam, 2017 yılının sonuna kadar tamamlanacak. 2017 yılında 2 milyon kişiye istihdam sağlamak için yoğun çaba ve gayret içinde olduklarını ifade eden Bağlı, bu açıklamada bulundu;

"Özellikle inşaat iş kolunda inşaat sektöründe iş kazalarını sıfıra indirmek, iş sağlığı ve güvenliğini yaygınlaştırmak, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili mevzuat ve düzenlemeleri yapmak, bu konuda işçi ve işveren taraflarıyla birlikte bir araya gelmek, farklı farkındalık oluşturmak, bilinç oluşturmak, milli seferberlik kapsamında Adıyaman'dayız. Türkiye ekonomisinin bugüne kadar çok az kaydettiği artı istihdam sağladı. Amacımız burada cezalandıran değil, rehberlik eden danışmanlık yapan eğiten bir denetim sistemini oturtmak, işçi ve işverenlerde gerekli duyarlılığı ve farkındalığı oluşturmak. Çünkü nihayetinde inanıyoruz ki çalışanlar öncelikle devlete emanet edilmişlerdir. Onlar hem çalışma koşulları itibariyle, hem iş sağlığı ve güvenliği açısından devlete emanet edilmişse devlet bu emanetini gerekli yasal düzenlemeler çıkararak, gerekli denetimleri yaparak korumakla yükümlü. Onun için biz bu emanetlerimiz en iyi şekilde korumak ve bunlara sahip çıkmak için hedef sıfır diyoruz."