2017 yılı SODES proje başvuruları başladı

Kalkınma Bakanlığı'nca uygulanan Sosyal Destek Programı (SODES) 2017 yılı teklif çağrıları 23 Şubat 2017 tarihi itibari ile başladı.

2017 yılı SODES proje başvuruları başladı

Kalkınma Bakanlığı'nca uygulanan Sosyal Destek Programı (SODES) 2017 yılı teklif çağrıları 23 Şubat 2017 tarihi itibari ile başladı.

Yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumsal dayanışma ve bütünleştirmeyi güçlendirmek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla, Kalkınma Bakanlığınca uygulanan ve istihdam, sosyal içerme ve kültür, sanat ve spor alanlarındaki projeleri destekleyen SODES Programı 2017 yılı başvuru süreci başladı.

Gümüşhane Valiliğinin resmi web sitesinde yer alan duyuruya göre 2017 yılı Uygulama Usul ve Esasları gereğince hazırlanacak olan projelerin son başvuru tarihi ise 16 Mart 2017 olarak belirlendi.

Duyuruya göre SODES kapsamında sosyal içerme, istihdam ve kültür, sanat ve spor alanlarında hazırlanan projeler desteklenecek.  Bakanlığa teklif edilecek projelerin SODES destek tutarının bütçe büyüklüğünün alt sınırı 100 bin TL, üst sınırı ise 500 bin TL olarak belirlendi.

Belediyeler, İl Özel İdareleri, meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarınca teklif edilen projelerde SODES destek tutarının en az yüzde 10’u oranında eş finansman katkısı zorunlu.

Kamu kuruluşlarının il müdürlükleri en fazla 10, ilçe müdürlükleri ise en fazla 3 proje teklifinde bulunabilecek.

Projeler kapsamında hiçbir şekilde taşıt alımı, yeni bina inşaatı ve inşaatı devam eden binaların tamamlanması için harcama yapılamayacak.

SODES kapsamında okul derslerini takviye amaçlı etüt faaliyetleri ve sınavlara hazırlık amacı taşıyan kurs projeleri desteklenmeyecek.

Açık hava spor alanı, semt sahası, halı saha, yürüyüş parkuru ve fitness odası içeren projeler faaliyet odaklı olması ve ilin toplam ödenek tutarının yüzde 20’sini geçmemesi kaydıyla desteklenecek.

Proje teklifleri geçmiş yıllarda olduğu gibi SODES-BİS aracılığıyla sisteme yüklenip alınan çıktılar onaylanarak Valiliğe teslim edilecek. Daha önce başvuru yapmış kuruluşlar aynı şifreleri kullanarak SODES-BİS aracılığıyla sisteme proje yüklenebileceği gibi SODES resmi internet sitesinden yeni şifrede alabilecekler.

Program ve başvuruları hakkında bilgi //www.sodes.gov.tr/sodes.portal adresinden alınabileceği gibi ayrıca Gümüşhane Valiliği SODES Proje Koordinasyon Birimi Valilik Binası Zemin Kat Tel:0456 213 20 49 E-Posta:sodes@gumushane.gov.tr / sodesgumushane@hotmail.com adreslerinden de faydalanılabilir.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2017, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER