"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2017 Risale-i Nur yılı olsun

Yeni Asya'dan Size
09 Ocak 2017, Pazartesi
Geride bıraktığımız 2016, Risale-i Nur neşriyatına 2014 Nisan’ından itibaren getirilen keyfî bandrol engeli ile devlet tekelinin bertaraf edilip, aslına uygun olmak kaydıyla risale basımlarının önünün açıldığı bir yıldı.

Yeni yıla, hizmet tarihine geçen bu yeni hukuk zaferinin hatırası olarak hazırladığımız ve şimdiye kadar 6 eserini (Asâ-yı Mûsa, Sözler, Sikke-i Tasdik-i Gaybî, Muhakemat, İman-Küfür Muvazeneleri, Emirdağ Lâhikası) çıkardığımız özel külliyatı en kısa zamanda tamamlama kararıyla girdik.

İnşaallah yakında çıkacak olan Lem’alar ve Mektubat’ın ardından Barla ve Kastamonu Lâhikaları, Mesnevî-i Nuriye, İşaratü’l-İ’caz, Şuâlar ve Tarihçe-i Hayat da mümkün olan en kısa zamanda okuyucularımıza sunulmuş olacak.

Bu özel hatıra külliyatın “ekonomik” versiyonu da eşzamanlı olarak tamamlanacak.

Ve sonrasında bizi bekleyen görev, yeni bir külliyat kampanyası ile Türkiye’de güçlü bir Risale-i Nur rüzgârı daha estirmek.

Yeni Asya olarak buna benzer hamleleri geçmiş dönemlerde zaman zaman yaptık.

Meselâ risalelerin gizli basıldığı ve el altından dağıtıldığı dönem, Yeni Asya’nın 1975’te bazı küçük risaleleri kendi amblemiyle basması ile noktalandı.

Bu çıkışıyla Yeni Asya, risaleler üzerindeki “yasak kitap” algısını kırdı ve külliyatın açıktan basılmasının önünü açtı.

Daha sonra yapılan istişarelerle, risale neşriyatının Sözler Yayınevi ile devam etmesi kararlaştırıldı ve Yeni Asya birlik-uyum içinde yine Risale-i Nur’daki hakikatlerin şerh, izah ve tanzimi eksenli yayınlarıyla yola devam etti.

Bir diğer önemli ve tarihî çıkış, 12 Eylül’den sonra 1984’te Sözler Yayınevi adına Cumhuriyet ve Milliyet gibi gazetelere verilen Risale-i Nur ilanları oldu.

Çok ses getiren bu ilanlarla da, o dönemin baskı ortamı dağıtılarak dikkatlerin Risale-i Nur’a çevrilmesi sağlandı.

Bir sonraki hamle, 1990’dan sonra sıfırdan yola devam etmek durumunda bırakılan Yeni Asya’nın külliyatı ayet-hadis mealli, dipnotlu ve lûgatçeli olarak hazırlaması oldu.

Eserlerden istifadeyi kolaylaştıran ve arttıran bu tarz büyük ilgi gördü. Ardından yapılan indeks ilaveleriyle bu format daha da geliştirildi.

Hatıra külliyat, söz konusu son versiyona dair sizden gelen görüş ve teklifler dikkate alınarak şekillendirildi. İndeksler sadeleştirildi, ansiklopedik bilgiler çıkarıldı, kelime yazılımları tekrar tanzim edildi ve tashihler de gözden geçirildi.

Bundan sonra farklı yayınevlerince çıkarılan külliyatlarda nüsha birliğini sağlamak, Osmanlıca külliyat, tercüme çalışmaları gibi yeni projeleri gündeme almamız gerekecek.

Bu arada külliyat tanıtım kampanyalarını yaygınlaştırmaya çalışacağız. Ki, Çorum’la başlayıp Kütahya, Kahramanmaraş, Adana, Burdur ve Eskişehir ile devam eden, Lüleburgaz ve Afyon’un da dahil olmaya hazırlandığını öğrendiğimiz bilboard kampanyası böyle bir projenin ilk adımları.

2017’yi Risale-i Nur yılı yapma hedefinin de.

Okunma Sayısı: 3884
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • kemalettin suslu

    10.1.2017 00:23:34

    Slm guzel kardeslerim, guzel hizmetlerinizden dolayi rabbim dunya ve ahiret sizleri mukafatlandirsin, sahsen bir ustad ve ustadi anlayanlarin hayraniyim, insani kemalata sevk eden bu eserleri bana lutfen ucreti karsiligi postayla norwece gonderbilirmisiniz. isteklerim 1. Butun kuliyat 3. Kevser suresinin tefsiri 4. Beyanat ve tenvirler 5. Varsa piyasada olmayan eserler yani ozel eserler 6. Norwecin Bergen sehrinin bir kutuphanesinde el yazmasi cok eski eserler buldum. 7.sorum su ustad hzleri hayattayken iskandinav ulkelerine kitap gondermismidir. slm ve dua Kemalettin norwec

  • Mehmet ORAL

    9.1.2017 18:48:17

    Güzelliklerin başlangıcını yaşayacağımız bir yıl olur inşallah.. "La ya'lemül gaybe illallah"

  • Garib Doğu

    9.1.2017 11:07:56

    Risale- Nurların basımı,neşri,tanıtılması hizmetlerinde Cenab-ı Hak yar ve yardımcınız olsun. Rabbim inayeti altında bulundursun. Hizmetkârlara şevk ve heyacan nasip etsin.Bu nurlu külliyat hızla bütün dünyaya yayılsın. Bütün fitne ve fesatların,anarşinin,her türlü terörün panzehiri bu eserlerdir.Bütün insanlığın bu külliyata şiddetle ihtiyacı vardır. Doğru islamiyetin ve islamiyete layık doğruluğun kaynağı bu eserlerdir. Her yönüyle mustakim eserlerdir.

  • demokrat

    9.1.2017 10:26:23

    Yeni Asya-bence-yaptıklarını;önce kendi bünyesinden kopup her fırsatta ona sataşanlara ve Nurculuğu tarikatçilik ve Bediüzzamansız kimliğe büründürenlere anlatmalı...dahili muarızlar tam bir ayak bağı...bu suret-i hakdan görünenlerin engeli hariçten olanlara nazaran çok fazla...en küçük misal;bizden ayrılanlar "sözde siyaset yapmakla"suçladıkları bizleri,şimdi fersah fersah geride bıraktılar.en büyük günahları ise din adına siyasal dincilere dayanak olmaları...ve maalesef hala inat etmeleri...

  • nuri taş

    9.1.2017 00:46:13

    bizim için her yıl her ay her gün her saat her dakika her saniye her an RİSALE anıdır.

  • Said Yüksekdağ

    9.1.2017 00:18:10

    Yeni Asya camiasını can-ı gönülden tebrik ediyorum..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı