Kpss

2017 KPSS’ye Kimler Başvuru Yapmalıdır?

2017 KPSS’ye  lisans mezunları veya lisans mezunu olabilecek durumda olan adaylar başvuru yapabilecektir. Bu sınava kimlerin başvuru yapacağını, kimlerin başvuru yapmayacağını haberimizde aktaracağız.

2017 KPSS B Grubu Atamaları İçin Değildir

2017-KPSS sonuçları B Grubu Kadrolar için ÖSYM Başkanlığınca yapılacak merkezî yerleştirme işlemlerinde ya da merkezî yerleştirme kapsamında olmamakla birlikte ilk defa açıktan personel alımlarında KPSS sonuçlarını kullanma durumunda olan ve kamu personeli istihdam eden (Zabıt Katibi, İnfaz Koruma Memuru, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi çerçevesindeki alımlar, Milli Savunma Bakanlığı sivil memur alımları ve bazı üst kurullar gibi.) tüm kurumların yapacakları personel alımlarında kullanılamayacaktır. 

Bu nedenle; A Grubu Kadrolar ile Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Kadrolarına başvurmayacak adayların 2017-KPSS’ye girmeleri gerekmemektedir.

2017 KPSS Sonuçları Kaç Yıl Geçerli Olacak?

Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS’de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıldır. Bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınavın sonucunun açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam edecektir. 

2016-KPSS LİSANS sonuçlarının geçerlilik süresi A Grubu Kadrolar için bir yıldır. Bu sınava girmiş adaylardan, A Grubu kadrolara başvurmak isteyenlerin 2017-KPSS’ye girmeleri gerekmektedir.

İşçi Olmak İsteyenler 2017 KPSS’ye Girmeyecek

Kamu kurum ve kuruluşlarında normal, engelli ve eski hükümlü işçi ihtiyaçları “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” ve “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde KPSS sonuçlarına göre Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından karşılanacaktır.

2017- KPSS yalnızca öğretmen ve A Grubu adaylar için yapıldığından ve (A Grubu kadrolar için kullanılan puanlar hariç) 2016 yılı KPSS’nin geçerliliği devam ettiğinden işçi olarak istihdam edilmek isteyen adayların 2017- KPSS’ye girmelerine gerek bulunmamaktadır.

Korunma ve Bakım Tedbiri Olanlar 2017 KPSS’ye Girmeyecektir

6518 sayılı Kanun ile 2828 sayılı Kanunun Ek 1 inci maddesi değiştirilmiş ve haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış olanların işe yerleştirilmelerinde merkezi sınav ile merkezi yerleştirme uygulamasına geçilmiştir. Buna göre, haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış olup, kamu kurum ve kuruluşlarında işe yerleştirilmek isteyen adaylardan en az ortaöğretim (lise) mezunu olan adayların B grubu kadrolar için yapılan/yapılacak KPSS’ye girmiş olmaları gerekmektedir.

Bu itibarla, 2828 sayılı Kanun kapsamında yapılacak yerleştirmelerde 2016 yılı KPSS sonuçları kullanılacağından hak sahibi olan adayların 2017-KPSS’ye girmelerine gerek bulunmamaktadır.

ASDEP’e Başvurmayı Düşünenler 2017 KPSS’ye Girmelidir

Aile Bakanlığı, ASDEP kapsamında özel hizmet yoluyla personel alımı yapmaktadır. 2016 yılında 1500 personel alımı yapılırken 2017’de de şu an 1500 personel alımı yapılmaktadır. ASDEP’e başvuru yapmayı düşünen adayların (Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Aile ve Tüketici Bilimleri bölümleri mezunları) 2017 KPSS’ye başvuru yapması faydalı olacaktır.

ZEKİ KARA / KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. ben şuan 2 yıllık üniversiteye gidiyorum hangi kpss ye başvurabilirim direkt memurluk için

  2. bende ikiyıllıkk üniversite okuyorum sağlıkçı olarak atanmak için hangi kpss ye başvurmam gerekiyor?