2016 - 2017 sezonunun şampiyonu Beşiktaş

2016 - 2017 sezonunun şampiyonu Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Gaziantepspor'u deplasmanda 4-0 yenen Beşiktaş ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 15. kez mutlu sona ulaşan siyah-beyazlılar, 3. yıldızı taktı!

Spor Toto Süper Lig'de bitime 1 hafta kalan Beşiktaş şampiyonluğunu ilan etti. Ligden düşmesi kesinleşen Gaziantepspor'u 4-0 deplasmanda mağlup eden siyah beyazlılar peşpeşe 2. toplamda 15. kez mutlu sona ulaşıp armasının üzerine 3. yıldızı taktı.

ŞAMPİYON GİBİ BAŞLADI!

Gaziantep'te 25 bin taraftarı önünde maça fırtına gibi giren Kara Kartal 6. dakikada Ryan Babel ile beklediği golü buldu. 40. dakikada bu kez sahneye Oğuzhan çıktı ve ilk yarının skorunu ilan etti.

İkinci yarıda vites düşürmeyen Beşiktaş, Talisca ile 2 harika gol daha buldu! Kalan dakikalarda taraftarıyla şampiyonluk şarkıları söyleyen Kara Kartal mutlu sona şovla ulaştı.

Böylece peşpeşe 3. galibiyetini alan Kara Kartal 74 puana çıktı ve ligi Medipol Başakşehir önünde şampiyon bitirmeyi garantiledi. Süper Lig'de evine son maçına çıkan Gaziantespor ise 26 puanda kaldı.

ÇARŞI'DA ŞAMPİYONLUK KUTLAMARI

KARTAL 3. YILDIZI TAKTI

Peşpeşe 2. toplamda 15. kez mutlu sona ulaşam Beşiktaş, tarihinde ilk kez yerli teknik adam yönetiminde formasına yıldız taktı.

Tarihindeki ilk yıldıza 1966-1967 sezonunda Sırp Ljubisa Spajic dönemindeki şampiyonlukla hak kazanan siyah-beyazlılar, 2. yıldızı ise Gordon Milne yönetiminde 1991-1992'de aldığı şampiyonluk kupasıyla elde etti.

24 YILLIK HASRET BİTTİ!

Şampiyonluğun baş mimarı Şenol Güneş, siyah-beyazlı ekibe üst üste şampiyonluk yaşatan ilk Türk teknik direktör olarak kulüp tarihine geçti. Ayrıca Güneş 24 sezonluk hasreti de sonlandırdı. Tarihinde son üst üste şampiyonluk sevincini 1991-1992'de yaşayan Beşiktaş, 24 sezon aranın ardından aynı başarıyı yakaladı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE İLK OLDU

Beşiktaş bu şampiyonlukla Şampiyonlar Ligi'nde üst üste ikinci kez mücadele edecek.

Tarihinde 6 kez Şampiyonlar Ligi'nde yer alan siyah-beyazlı takım bu hakkı aralıklarla elde ederken, önümüzdeki sezon Avrupa'nın kulüpler bazında en önemli futbol organizasyonunda üst üste ikinci kez mücadele edecek.

ORMAN SEBA'NIN İZİNDE!

Siyah-Beyazlıların bu şampiyonluğuyla Başkan Fikret Orman da efsane Süleyman Seba’dan sonra üst üste ikinci kez ligde mutlu sona ulaşan ilk başkan unvanını kazandı.

Kartal, tarihinde en çok şampiyonluğu Seba döneminde elde ederken (5 kez), üst üste en çok kupa alma başarısını da (3 kez) yine efsane başkanla gerçekleştirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN