Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, 2014 yılı tarımsal desteklemeleri hakkında bilgi verdi. Kurt, Afşin'de 2014 yılında çiftçilere toplamda ödenen destekleme tutarlarının 6 Milyon 380 bin  TL olduğunu belirtti.

2014 yılı Tarımsal desteklemeleri hakkında genel bir bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Muttalip Kurt son olarak Bakanlığa gönderilen Dane Mısır Fark Ödemesinin işlemlerinin yapılmasıyla 2014 yılına ait bütün destekleme işlemlerinin sona erdiğini belirtti.

Çiftçilerin her desteklemeden yararlanması için İlçe Tarım Müdürlüğü olarak özverili bir şekilde çalışmalarına devam edeceklerini belirten Kurt, “ Bakanlığımızın çevreye duyarlı tarımsal üretimi yaygınlaştırmak,  bitkisel ve hayvansal üretimi tehdit eden hastalık ve zararlıları ile mücadeleyi teşvik etmek, verimi ve kaliteyi yükseltmek, sektörün öncelikli problemlerin çözümüne katkıda bulunmak, sürdürülebilirliği sağlamak ve tarımsal kayıtların güncel tutulmasını sağlamak amacıyla uygulamaya koymuş olduğu tarımsal desteklemelerden İlçemiz Çiftçilerinin azami ölçüde yararlanarak uygulanan politikanın amacına ulaşması için bütün personellerimizle birlikte özveri ve gayretle çalışıyoruz." diye konuştu.

Bu kapsamda 2014 yılına ait çiftçilere ödenen destekleme tutarlarını açıklayan Kurt, "Mazot Gübre ve Toprak analizi Desteği, Yem Bitkileri Desteklemesi: Sertifikalı Tohum Desteklemesi,  Sertifikalı Fidan Desteği, Hububat Fark Ödemesi Desteği, Makine Ekipman Desteği, Çatak Desteği , olmak üzere  toplamda 4.549.210 TL (Dört Milyon 549 bin TL) zirai destek sağlanmıştır. Anaç Sığır Desteklemesi, Buzağı Desteklemesi, Anaç Koyun Keçi Desteklemesi, Et Desteklemesi, Süt Desteklemesi, Arılı Kovan Desteklemesi, Hastalıktan Ölen Hayvanlara Tazminat Desteği,  olmak üzere 1.831.342 (Bir milyon 831 Bin 342) TL hayvancılık desteklemesi gerçekleşti. Genel toplamda ise  6 Milyon 380 Bin 552 Türk Lirası Destekleme Ödemesi  yapılmıştır.

Bakanlığımız ve Devletimiz Her Daim Çiftçilerimizin yanında olmakla beraber Bakanlığımızın İlçemizdeki Birimi olan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak çiftçilerimize elimizden gelen desteği verdik vermeye de devam edeceğiz”. şeklinde konuştu.

Çiftçilere 2015 Üretim Sezonu ÇKS kayıtları hakkında da bir hatırlatmada bulunan İlçe Müdürü Kurt “Tarla Dosyası olarak bilinen ÇKS dosyasını  yaptırma süresinin 30 Haziran 2015 günü sona ereceğini belirterek çiftçilerimizin mağdur duruma düşmemek için bir an önce dosyalarını yaptırmaları gerektiğini ve Yem bitkisi eken üreticilerimizin de Yem bitkileri Müracaatı için Müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir.  Çiftçilerimize Bol Kazançlı Günler Dilerim.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Editör: Haber Merkezi