2010 Yılında Renkli 19 Mayıs Kutlaması

2011 Yılına kadar 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları 9 Haziran stadyumunda kutlanır ve renkli görüntülere sahne olurdu. Öğrencilerin Türk Bayrağını Türkiye Haritası üzerine uygulamaları o gün büyük alkış almıştı.

2010 Yılında Renkli 19 Mayıs Kutlaması
banner13
banner3

2010 YILINDA RENKLİ  19 MAYIS KUTLAMASI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları 2011 yılından önce daha geniş alanda cıvıl cıvıl, rengarenk görüntülere sahne olurdu. 9 Haziran Stadyumu’ndaki törenlerde gençler gösterileriyle göz doldururdu

19 MAYIS COŞKUSU 2011 YILINA KADAR 9 HAZİRAN STADINDA GERÇEKLEŞİYORDU

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkulu törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı’na saat 09.00’da çelenklerin sunulmasından sonra kutlama programı 9 Haziran Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

Kaymakam Erol Korkmaz, Garnizon Komutanı J. Ütğm. Gürkan Elmas ve Belediye Başkanı Engin Uzuner’in yanı sıra öğrenciler ve halkın bayram kutlamalarıyla başlayan program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Özüdoğru yaptı. Özüdoğru; “19 Mayıs 1919’un Atatürk önderliğindeki Türk Milleti’nin tarih sahnesinde bir kez daha şaha kalkışının başlangıç tarihi olduğunu belirterek, “Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk Milleti için esir yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte tersine çevirmeyi başararak esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır” dedi.

İnebolu Lisesi’nden bir öğrenci de gençlik adına konuşmasını yaptı. Öğrenciler, Atatürk’ün Gençliğe Hitabet ve Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı seslendirerek şiirler okudular. İnebolu Belediye Bandosu eşliğinde, “Gençlik Marşı’nın okunmasının ardından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

19 Mayıs törenlerinde kız ve erkek öğrenciler ayrı ayrı ve karma olarak gösteriler sundular. Öğrencilerin Türk Bayrağını Türkiye üzerine konuşlandırarak gösteri yapmaları büyük alkış aldı. Anadolu Lisesi, Kız Meslek Lisesi, İnebolu Lisesi ve ATL ve EML halk oyunları ekipleri ile İmam Hatip Lisesi mehter takımı yaptıkları gösterilerle 19 Mayıs törenlerine renk kattılar. İnebolu Gençlik ve Spor Kulübü heyamola ekibi de törenlerde gösteri sundu.

Gençlerin yeşil sahadaki rengarenk kıyafetleriyle günlerce hazırlanarak sundukları gösteriler büyük beğeni ile izlendi. Çoğunluğunu velilerin oluşturduğu seyirciler tribünleri doldurdu. Vatandaşlar bayram törenlerine yoğun ilgi göstererek gençlerin coşkusuna ortak oldu.

19 Mayıs kutlamalarının 9 Haziran stadyumundan Atatürk Anıtı önüne çekilerek proğramın darlaşması nedenile okuyucularımızdan gelen talep üzerine 2010 yılı 19 Mayıs kutlamalarını tekrar yayınlama gereği duyulmuştur.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2022, 22:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER