Kpss

2010 KPSS Mağdurları İçin Düzenleme Yapılıp Yapılmayacağı Başbakan Yıldırım'a Soruldu

 2010 KPSS puanıyla 139 bin kişi kamuya atandı. Sınav iptalinin ardından atanmışların hakkını korumak için düzenleme yapılmıştı. Başbakan Binali YILDIRIM’a hitaben sorulan bir önergede 2010 KPSS’ye girip de atanamayanlarla ilgili bir işlem yapılıp yapılmayacağı soruldu.

Verilen bir cevepta şu ifadeler yer almıştır: “10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavında Genel Yetenek ve Genel Kültür test sonuçlarına göre  veya  bu  sonuçlar da esas  alınmak  suretiyle  atanan personelin atama işlemlerinin geçerliligi devam eder. Ancak, bu sınav sorularının ve/veya cevaplarının  hukuka aykırı bir şekilde sınav öncesinde ya da sınav sırasında elde ettigi tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilir.” hükmüne yer verilmiştir. Bu hüküm ile 2010 yılı KPSS Sonuçlarına göre kamu kurum ve kuruluşlarına  atanan kişilerin durumları düzenlenmiş, 2010 yılı KPSS’ye girmiş olmakla birlikte yerleştirilememiş adaylar hakkında bir düzenleme yapılmamıştır.

Kamupersoneli.net olarak sizlere soru önergelerini ve cevaplarını sunuyoruz…


Verilen cevaplarda herhangi bir düzenleme yapılmadığı ifade edildi.    
                             

     
KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER



    

Bir Yorum

  1. anılan sınav ne demek sayın caniklinin hala durumun vahametinden haberi yok galiba 15 temmuz askeri darbesine katılan subayların eşleri akrabaları 2010 kpss ile kimi öğretmen olmuş kimi memur öyle basit bir olaymış gibi kestirip atılamaz.139000 kişiyi tek tek inceleyin kopyacı sahtekarları tek tek ifşa edin. yoksa mağdurların vebali sizin üzerinize kalır.

  2. Madem o sınav iptal edildi en azından atanamayanların sınav ücretini iade edin, bari bu iyiliği yapın. Kusura bakmayın ama hükümet olarak suçlusunuz, insanların hakkı yendi buna engel olamadınız.

  3. Mağduriyet gözönündeyken herhangi bi işlem yapılmıyorsa ben size hakkımı helal etmiyorum.

  4. 2010 kpss de mağduriyet gayet açık branş öğretmenlerinin bile alamayacağı puanları birileri aldı duyan gören olmadı