16-Nisan-2024 10:19:04

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
200 gün kaldı!

200 gün kaldı!

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçime 209 gün kaldı. Yerel seçimler için hareketlilik yavaş yavaş artarken, Belediye Başkan Adayı olmak için kolları sıvayan isimler de yoklama yapmaya başladı.

Devam etme kararı alması halinde mevcut Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın şansı nasıl? Son zamanlarda her seçim döneminde adı siyaset ile anılan isimlerin başında gelen Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Disiplin Kurulu Üyesi Ersin Kaşka aday olacak mı? MHP’de adaylık için kimlerin isimleri geçiyor? Tüm bu soruların yanıtı özel haberimizin detayında…

2014 yılında yapılan yerel seçimde Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın yakın çevresine yeniden göreve talip olduğunu ifade ettiğini daha önce duyurmuştuk. 6 ay kalan yerel seçimler için hazırlıklarını sürdüren Başkan Allar’ın 30 yıldır kazma vurulamayan Arasta’ya ilk kazmayı vurması, Keçeli Suyu Projesi’ni hayata geçirmesi, Cezaevinin ilçeye gelmesi için arazi sorunlarının tamamını çözmesi ve devasa projenin start alması, Deri OSB’nin yine kendi döneminde tamamlanması ve Deri Sanayinin bu dönemde taşınma için ilk adımı atarak, burada deri fabrikalarının inşasına başlanılması 4 yılda hayata geçen önemli projeler olarak kayda geçti.

Yine Gerede Devlet Hastanesi’nin yenilenmesi, Kiliseli Han’da restorasyonun başlaması, Şehir Stadı’nın yenilenmesi, 53 km. asfalt, 12 km. kaldırım çalışmasına imza atılması, araç filosunu modern bir hale getirerek 39 yeni aracın belediyeye kazandırması gibi bir çok proje Başkan Allar’ın seçim döneminde halkın karşısına çıkıp anlatacağı projeler olacak. Ayrıca seçim döneminde Başkan Allar’ın sır gibi saklanan ve sözünü vereceği 2 dev proje de aday olması halinde seçimi kazandıracak en büyük avantaj olacak.

Kaşka, aday mı? 

Son zamanlarda her seçim döneminde adı siyaset ile anılan isimlerin başında gelen Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Disiplin Kurulu Üyesi Ersin Kaşka, edinilen bilgilere göre, yakın çevresine “aday olmayacağını” söylüyor. TOBB Disiplin Kurulu’na girmesiyle beraber iş dünyası ile ilgilenen Kaşka’nın siyaseti 2. plana koyduğu ve çalışmalarını ekonomi alanında sürdürmeye devam edeceği belirtiliyor.

MHP’de son durum 

2014 yılında gerçekleşen yerel seçimde beklenmedik şekilde tarihinin en yüksek oyunu alan ve halkın karşısına çıktığı Belediye Meclis Üyesi listesi ile takdir kazanan ve bunun da meyvesini alan MHP, seçimlerde aldığı ortalama 600-700 oyu 4600’e çıkarmayı başarmıştı. MHP’nin yerel seçime ne denli hazırlandığı belirsizliğini korurken, İlçe Başkanı Yüksel Sönmez ile Dursun Muratdağı’nın MHP’de adaylık için isimleri geçiyor.

MHP’de parti içersinde belirsizliğin sürmesi dikkat çekerken, partinin üst seviyelere ulaşmasında en büyük pay sahibi olan MHP’li Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Birbilener ve Hasan Hüseyin Şişman’ın durumları da net değil.

Kulislerde konuşulanlara göre, Belediye Meclis Üyeliği görevleri için listelerde yer alıp almayacakları belirsizliğini koruyan bu 2 isim, partide kazanılan ivmeyi düşürecek bir adayla yola çıkılması halinde 5 yılda yaptıkları çalışmaları, sundukları önergeleri halka anlatarak ya devam etmeme kararı alacaklar yada başka bir parti çatısı altında güçlü bir aday ile yola çıkacaklar. Ancak Birbilener ve Şişman isimlerinin MHP’den son ana dek ayrılma gibi düşünceleri yok. İlçe teşkilatı tarafından istenmemeleri durumunda yol haritalarını çizecekler.

CHP ve SP kanadı

Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi’nde ise sessizlik hakim. Kulislerde, bu 2 partinin AK Parti’nin karşısına güçlü bir aday çıkması halinde oyların bölünmemesi için aday çıkarmayacakları yönünde iddialar konuşuluyor.

Başka aday var mı?

AK Parti’de devam etme kararı alması halinde mevcut Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın şansı oldukça yüksek. Yaşanacak süreçte partinin Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın yanında durması beklenirken, yine AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’nün de Allar’ı işaret etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak iktidar partisi olması nedeniyle hiçbir seçim döneminde tek aday adayı ile seçime girmeyen AK Parti’de bu dönem de bir çok aday adayının göreve talip olmak isteyeceği konuşuluyor. AK Parti’de sürecin başlamasıyla beraber en az 3 aday adayının olacağı da kulislerde konuşuluyor.

Her hafta Yenigün’de!

Siyasetin nabzı 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlere dek her hafta Yenigün’de atacak. Kulislerde konuşulanlar, anketler, yaşanan son gelişmelerin ele alınacağı siyasetin nabzında ismi geçen aday adaylarına da bu sütunlarda yer verilecek.

Cevap bırakın