Sokağa çıkma yasağı başladı mı? 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkması kısıtlandı

Sokağa çıkma yasağı başladı mı? 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkması kısıtlandı

Son yüzyılın en büyük küresel felaketi olan corona virüsü (koronavirüs) salgını nedeniyle Türkiye'de sokağa çıkma yasağı gelecek mi? İnsanları bir araya getirecek etkinliklerin geçici süreyle yasaklandığı, şehirler arası seyahatlerin izne bağlandığı, havayolu ulaşımının neredeyse tamamen durdurulduğu bu süreçte halk, 'gönüllü karantina' uygulayarak evlerinden çıkmıyor. Ancak her türlü uyarıya karşın keyfi olarak dışarı çıkan insanların virüs taşıma tehlikesi kamuoyunu tedirgin ediyor. Peki, sokağa çıkma yasağı ne zaman gelecek? Sokağa çıkma yasağı geldi mi? Koronavirüs sokağa çıkma yasağı başladı mı? İşte detaylar...

Ölümcül corona virüsü (koronavirüs) salgınından korunmak için tedbirlerini her geçen gün artıran Sağlık Bakanlığı, vatandaşlara 'gönüllü karantina' uygulamaları tavsiyesinde bulundu. Tavsiyeye uyan milyonlarca vatandaş, haftalardır evlerinden çıkmayarak virüs salgınından korunmaya çalışıyor. Ancak işe gitmek zorunda olan çalışanlar ile keyfi olarak dışarı çıkan vatandaşlar, salgın riskini artırıyor. Kamoyunda, salgın riskinin en aza indirilmesi için sokağa çıkma yasağının uygulanması beklentisi oluştu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 65 yaş ve üstü vatandaşların ardından 20 yaş ve altındaki vatandaşların da ülke genelinde sokağa çıkmasının yasaklandığını duyurdu. Peki, "Türkiye'de sokağa çıkma yasağı geldi mi?", "Corona virüsü sokağa çıkma yasağı başladı mı?", "Sokağa çıkma yasağı ne zaman gelecek?" Detayları KARAR.com okurları için derledik...

20 YAŞ ALTI VATANDAŞLARIN SOKAĞA ÇIKMASI YASAKLANDI

Koronavirüs salgınıyla mücadelede alınan son tedbirleri kamuoyuyla paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ocak 2000 tarihinde ve sonrasında doğan, yani 20 yaş ve altındaki vatandaşların 4 Nisan 2020 saat 00.00'dan itibaren sokağa çıkmalarının geçici süreyle yasaklandığını açıkladı. Daha önce de 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkması kısıtlanmıştı. Buna göre şu an sadece 21 yaş ile 64 yaş arasındaki vatandaşların sokağa çıkma izni bulunuyor.

20 YAŞ ALTI ÇALIŞAN VATANDAŞLARIN DURUMU NE OLACAK?

İçişleri Bakanlığı, kmu kurumlarında ve özel sektörde SGK'lı (sigortalı) olarak çalışan, 1 Ocak 2000 ile 1 Ocak 2002 tarihleri arası doğumlu (18 ile 20 yaş aralığında) olan vatandaşların yasaktan muaf tutulacağını açıkladı. Bu kişiler, e-Devlet'ten alabilecekleri 'sosyal güvenlik kayıt belgesi'ni yanlarında bulundurarak işe gidip-gelmek üzere sokağa çıkabilecek.

20 YAŞ ALTI SAĞLIK ÇALIŞANLARI İŞE GİDECEK Mİ?

Sokağa çıkma yasağıyla ilgili konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarının istisna olduğunu, 20 yaş ve altındaki sağlık çalışanlarının sokak yasağı kapsamına girmediğini söyledi. Bakan Koca, sağlık çalışanları dışındaki 20 yaş ve altındaki kamu personellerinin ise yasak kapsamına girdiğini, bu süre boyunca idari izinli sayılacaklarını aktardı.

ÇALIŞTIĞINI BELGELEYENLER YASAKTAN MUAF TUTULACAK

İçişleri Bakanlığı'nden valiliklere gönderilen ek genelgeye göre, 18 ile 20 yaş arasındaki kamu çalışanları, özel sektörde çalıştığını belgeleyenler ve mevsimlik tarım işçileri sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak. Muaf tutulanlar, gerekli belgeleri yanlarında bulundurmak ve denetimler sırasında ibraz etmek zorunda olacak.

Tereddütlerin giderilmesi ve uygulama birliğinin tesis edilmesi amacıyla 18 ile 20 yaş arasındakiler için hangi durumlarda istisna getirileceği, genelgede şu şekilde yer aldı: "Buna göre, doğum tarihi 1 Ocak 2000 ile 1 Ocak 2002 tarihleri arasında (18 ile 20 yaş aralığında) olmakla beraber, kamu kurum ve kuruluşlarında memur, sözleşmeli personel veya işçi statüsünde görevli olanlar, özel sektörde düzenli bir işe sahip olan ve sosyal güvenlik kayıt belgesi ile bu durumu belgeleyenler, tarımsal üretimin sürekliliği açısından önemli bir fonksiyona sahip olan ve iller arasındaki planlama, seyahat ve konaklama koşulları 3 Nisan 2020 tarih ve 6202 sayılı genelgemiz ile düzenlenen mevsimlik tarım işçileri, 3 Nisan 2020 tarih ve 6235 sayılı sayılı Bakanlık genelgesi ile getirilen sokağa çıkış yasağından muaf tutulacak. Bu istisnalar, 1 Ocak 2002'den sonra doğanlara (18 yaşından küçüklere) uygulanmayacak. Sokağa çıkış yasağından muaf tutulanlar istisna kapsamında olduklarını kanıtlayacak belgeleri yanlarında bulundurmak ve denetimler sırasında bu belgeleri ibraz etmek zorunda olacak."

Genelgede vali ve kaymakamlardan gerekli kararların ivedilikle alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmaması istendi.

SÜPER LİG FUTBOLCULARI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA TAKILDI

Süper Lig kulüplerinde forma giyen bazı futbolcular da, koronavirüs salgınıyla mücade kapsamında alınan 20 yaş ve altındaki vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamına girdi. Sokağa çıkması yasak olan 20 yaş ve altındaki Süper Lig futbolcuları için buraya tıklayın.

Öte yandan Galatasaray teknik direktörü 66 yaşındaki Fatih Terim de, koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üstündeki vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağı kapsamında yer alıyor.

30 BÜYÜKŞEHİR VE ZONGULDAK'A GİRİŞ-ÇIKIŞLAR KISITLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükşehir statüsündeki 30 il ve Zonguldak'a araç giriş ve çıkışların 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. (Hangi illerin 30 büyükşehir olduğunu öğretnmek için buraya tıklayın)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarındandan satırbaşları şu şekilde:

* Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin dahi çok ciddi bir bocalama yaşadığı şu süreçte biz gerçekten sağlam bir duruş sergiliyoruz.

* Hastalığın ilk defa görülmesinin ardından ülke genelinde vaka tespiti ve tedavisini başarılı bir şekilde yürüttük.

* Temel gıda maddelerinin neredeyse tamamında kendi kendimize yeterli olmamızın yanı sıra net ihracatçı olmamız da ülkemize avantaj sağlıyor.

* Tek yapmamız gerek birliğimize, beraberliğimize sıkı sıkıya sahip çıkarak kurallara uymaktır.

* Özellikle milletimizden beklentimiz, her bireyin kendi karantinasını kendi uygulamasıdır.

* Sayıca az da olsa sosyal mesafe, temizlik gibi temel kurallara uymayanları görüyoruz. Gönüllü olarak uygulanması gereken kuralları aşamalı olarak zorunlu hale getirmemiz gerekebiliyor.

* Bu gece itibariyle ülkemizin 30 büyükşehiri ile akciğer rahatsızlıklarının sık görüldüğü Zonguldak ilimizi araç giriş çıkışına kapatıyoruz.

* 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta başlatacağımız araç giriş çıkış yasağını 15 gün süreyle uygulayacağız, gerekirse uzatacağız.

* Daha önce 65 yaş üzerine uyguladığımız sokağa çıkma yasağını 20 yaş altına da uygulayacağız. Ülkemizin tamamında 20 yaş altı, 1 Ocak 2000 ve üzeri doğumlular için de sokağa çıkma yasağı getiriyoruz.

* Amacımız vatandaşlarımızın sadece çalışmak ve temel ihtiyaçları gidermek için dışarıya çıkmasını sağlamaktır.

* Yarından itibaren pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu olarak bulunduğu alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır.

* Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda kalabalık oluşturacak şekilde asla bir arada bulunulamayacak.

* Amacımız vatandaşımıza eziyet etmek değil, hem kendi sağlığını, hem de onlarla temas halindekilerin sağlığını güvence altına almaktır.

* İkazlara uymayarak aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır.

* Milletime güveniyorum, bu içi boş bir söz değil. Attığımız her adımda bu güvenin tezahürlerini görüyoruz.

* Kampanyanın 3. gününde yaklaşık 304 bin kişi ve kuruluşumuz 1 milyar 61 milyon liralık yardım yaparak kardeşliğimizin gücünü göstermiştir. Kendi tarihlerini bilmeyenler, bugün devletimizin yürüttüğü yardım kampanyasını dahi sabote etmeye çalışarak, milletten ne kadar uzak olduklarını göstermişlerdir.

* Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nin adı bundan sonra Prof.Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi olarak değiştirilecektir.

TÜRKİYE'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Hayır, 3 Nisan 2020 Cuma günü itibariyle Türkiye'de genel sokağa çıkma yasağı bulunmuyor. Fakat 20 yaşındaki ve altındaki vatandaşlar ile 65 yaşındaki ve üstündeki vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı bulunuyor. Ölümcül koronavirüs salgını tehlikesi dinene kadar bu yasakların sürmesi bekleniyor. Sokağa çıkma yasağı son dakika haberlerini ve koronavirüs son durum haberlerini KARAR.com'dan takip edebilirsiniz.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN GELECEK?

29 Mart 2020 Pazar günü Youtube'da gazeteci Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağı beklentileri ile ilgili olarak,"Bizim için 4 tane konuyu ayakta tutmamız önemli. Sağlık, gıda-hijyen, kamu düzeni ve sosyal izolasyonu sağlamaya çalışıyoruz. Bu 4 konu bizim için önemli. Eğer sağlayamazsak tüm tedbirleri alacağız" ifadelerini kullandı. Koronavirüse yakalanan emniyet mensubu olup olmadığının sorulduğu Bakan Soylu, "Şu anda sayısı 20 civarında. Bunlardan iyileşenler de var" cevabını verdi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BAŞLADI MI?

Bakan Soylu, koronavirüs ile ilgili kararları alırken dünyadan cesur hareket ettiklerini ve almaları gereken tedbirleri de zamanında aldıklarını vurguladı.

Sokağa çıkma yasağının gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya Soylu, alamayacakları hiçbir tedbirin bulunmadığını belirterek, "Türkiye'de sosyal izolasyon sağlandı. Hiçbir tedbir almaktan çekinmeyiz. Şu anda yaklaşık yüzde 95 civarında hayat eve çekildi. Yarını ve öbür günü de izleyeceğiz. Sabahleyin valilerimize söylediğim şudur. Şehir içi giriş ve çıkışların kontrolünü daha fazla artırın. Hiçbir özel aracı sektirmeyin. Otobüsler muhakkak kontrol edilecek. 'Şehir içi özel taşımada ister belediye ister halk otobüsü ister minibüs olsun her birini tek tek kontrol edin. Sosyal mesafeyi ihlal edecek ne varsa, araba bağlanması gerekiyorsa, kamu, tüzel beni ilgilendirmiyor hepsini bağlayın' dedim"

Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) sonuçlarıyla ilgili soruya Soylu, "10-15 gün içerisinde inşallah açıklanacaktır. Orada süreçler de hemen hemen tamamlandı" yanıtını verdi.

"TAKSİ UYGULAMASI ÖNERİSİ, TAKSİCİLERDEN GELDİ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul, Ankara, İzmir'de ticari taksilerin trafiğe çıkışları sınırlandırılmasına ilişkin İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelgeyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Taksi ve esnaf odalarıyla görüşüldü. Bir gün sonu tek diğer gün sonu çift olan plakalar çıkacak. Zaten önemli bir bölümünde 'çıkalım-çıkmayalım' tereddütü söz konusuydu. Kendilerinden de gelen bir talepti biz de değerlendirdik. İhtiyaç duyan diğer vilayetlerin bu kararı alabileceği de genelgede yazıyor" diye konuştu.

"112 HİZMETİMİZ 24 SAAT ÇALIŞIYOR"

Süleyman Soylu'nun diğer açıklamaları şu şekilde:

Günde 100 bin maske üretebilecek bir sistem kurduk ve şu anda üretiliyor. Hem bizim personelimizi hem de Sağlık Bakanlığı'na iletiliyor. Kaymakamlıklarımız, valiliklerimiz, 112 hizmetimiz 24 saat çalışıyor.

"SAĞLIK BAKANIMIZIN HAKKINI VERMEK İSTERİM"

Uyguladığımız bir süreç var. Bu mesele önce Çin'de başladı ve yakın komşumuz İran'a geldi. Avrupa, ABD de izlerken bu salgın bize hiç gelmeyecekler diye düşündü. Biz Sağlık Bakanımızla Elazığ'dayken Cumhurbaşkanımız Sağlık Bakanını aradı. Corona virüsle ilgili konuşunca, Sağlık Bakanımıza 'Sen Ankara'ya gel. Süleyman orada kalsın' dedi. Sağlık Bakanımızdan corona virüsün araştırılmasını istedi.

Dünyada tedbir alınmamışken biz İran sınırında Sahra hastaneleri kurduk. O günden bugüne Sağlık Bakanmızın hakkını vermek isterim. Bu virüsün dışarıdan geleceğini, üzerimize çok iş düşeceğini söyledi. Ardından tüm tedbirleri almaya başladık. 4 tane süreç var; Kamu sistemi, Sağlık sistemimizin ayakta kalması, Gıda-Sağlık hizmeti, Sosyal izolasyon

"ALMAMIZ GEREKEN TEDBİRLERİ ALDIK"

Toplum bunun Türkiye'ye gelip gelmeyeceği konusunda acaba ne olacak sorusuyla karşı karşıya. Dünya ilk kez bu virüsle karşı karşıya. Hiçbir tereddütümüz olmadı. Almamız gereken tedbirleri zamanında aldık. Birazdan da yeni bir genelge yayınlayacağız. Bizim dünyadan farkımız şu; bazı ülkeler rakamlar veriyorlar, ne kadarı topluma ulaştırılıyor. Biz işin başından itibaren şeffaf bir sistem kurduk. Sağlık Bakanımızdan ilk günden beri açıklamalarda bulundu. Adımlarımızı atmaya devam ediyoruz.

"YA KARANTİNADA KALIRSINIZ YA DA DÖNERSİNİZ"

Dünyada uçak yolculukları, sınırlarını kapatalı çok bir zaman olmadı. Bize gelen umrecilerimizde veya yurtdışından gelenlerde. Avrupa'da patladığını gördüğümüz an pat diye tedbirimizi aldık. Suudi Arabistan'dan bize vakalarla ilgili bilgi gelmedi. Biz ta ki gelen Umrecilerden birinde vaka gördük. Hemen karantina kararı aldık. Ardından yurtdışından gelenlere de bunu uyguladık. Başka ülkelerin büyükelçileri gelmek istedi. 'Ya karantinada kalırsınız ya da dönersiniz' dedik.

Bu süreçte hemen koordine olduk. Umreden gelenler evlerine gitmeyi beklerken biz onları karantinaya aldık. 24 saat içerisinde tüm gerekenleri yerine getirdik. Hepsiyle ilgili de sağlık kontrolleri yapıldı. Virüsün hangi etkenden yayıldığını tespit ettiğimiz sürecinde önlemimizi aldık.

"HİÇBİR TEDBİR ALMAKTAN ÇEKİNMEYİZ"

Bizim almayacağımız tedbir yoktur. Sabahleyin valilerimizle bir değerlendirme yaptık. Bu değerlendirmeyi de Cumhurbaşkanmıza arz ettik. Son 4-5 gündür Türkiye'de hayat yüzde 80 durmuş idi. Şimdi sokağa çıkma yasağı koyulabilir de. Üretim ve tedariğin dışında, sağlık dışında bir izolasyonun sağlandığını söyleyebilirim. Hiçbir tedbir almaktan çekinmeyiz. Bütün parametreleri izliyoruz. Şu anki durumda cumartesi pazar yaklaşık yüzde yüzde 95 durumunda eve çekildi. Yarını izleyeceğiz öbür günü izleyeceğiz.

Ekonomi muhakkak etkileyecektir. Dünyanın ekonomileri de etkileniyor. Ülkeler artık kendi ülkeleri içerisinde mi üretim yapacaklar. Bizim için 4 tane konuyu ayakta tutmamız önemli. Sağlık, gıda-hijyen, kamu düzeni ve sosyal izolasyonu sağlamaya çalışıyoruz. Bu 4 konu bizim için önemli. Eğer sağlayamazsak tüm tedbirleri alacağız.

2 gün önce Bolu'da bir kardeşimizi karantinaya aldık. Para istemiyoruz, 3 öğün yemeğini veriyoruz. Her türlü hijyen ve ihtiyacını karşılıyoruz. Benim devletime küfür ediyor. Ben şimdi bunu gözaltına almayayım mı?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI' BAŞLATTI

Corona virüsü (koronavirüs) salgınıyla mücadele kapsamında yeni bir yardım kampanya başlattıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız, yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır. Yardım kampanyasına 7 aylık maaşımı bağışlıyorum" dedi. Milli Dayanışma Kampanyası'nın detayları buraya tıklayın.

CORONA VİRÜS SON DURUM DÜNYADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Koronavirüs nedeniyle 7 Nisan 2020 saat 15.45 itibariyle dünya genelinde 75 bin 973 kişi, Türkiye'de ise 649 vatandaş hayatını kaybetti.

CORONA VİRÜS TÜRKİYE HARİTASI

Koronavirüs (covid-19) salgınının 81 ilin tamamında görüldüğünü belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 Nisan 2020 vaka sayılarını kamuoyuyla paylaştı. Virüsten kaynaklı en çok ölümün yaşandığı 10 il sıralamasında, İstanbul 210 kişiyle ilk sırada yer aldı. İzmir'de 27, Kocaeli'de 14, Zonguldak'ta 12, Konya ve Ankara 11'er, Trabzon'da 9, Bursa'da 8, Balıkesir ve Tokat'ta 6'şar, Eskişehir, Malatya ve Muğla'da 5'er ölüm kayıtlara geçti. Türkiye'de illere göre koronavirüs vaka sayısını öğrenmek için buraya tıklayın.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ONLINE CORONA VİRÜS TESTİ

Sağlık Bakanlığı'nın online koronavirüs kontrol testi hizmete girdi. Buraya tıklayarak, birkaç dakikada koronavirüs (kovid-19) kontrolünüzü gerçekleştirebilirsiniz.

CORONA VİRÜSÜ TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ 6 HARİTA

Koronavirüs salgınını güncel olarak takip edebileceğiniz online haritalara gözatmak için buraya tıklayın.

5G TEKNOLOJİSİ CORONA VİRÜSÜN YAYILMASINI HIZLANDIRIYOR MU?

İngiltere'de corona virüsü (koronavirüsü) yaydığı iddiasıyla 5G bazı istasyonları kundaklanmaya başladı. 5G'nin virüsü yaydığı teorisi ilk olarak mart ayında alternatif tıpçı Amerikalı doktor Thomas Cowan tarafından ileri sürülmüştü. Yapılan bir araştırmaya göre de ABD'lilerin yüzde 29'u bu teoriye inanıyor. Peki, 5G gerçekten corona virüsü yayıyor mu? İlginç teoriyi okumak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜ 9 YIL ÖNCE BEYAZ PERDEDE

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını binlerce insanın ölümüne neden olurken 2011 yapımı Salgın filminin yaşananlara benzerlik göstermesi soru işaretlerine neden oldu. Hollywood'un ünlü isimlerinin rol aldığı 2011 yapımı Salgın (Contagion) filminin detayları için buraya tıklayın.

EVDE İZLENECEK EN İYİ YABANCI FİLM ÖNERİLERİ

Günlerdir evlerinde çıkmayan vatandaşlar, izlemek için fırsat kolladığı dizi ve filmleri birer birer tüketti. Şimdi vatandaşlar, evde izlenecek en güzel filmler, en iyi film önerileri, kaliteli film önerileri arıyor. KARAR.com'un okurları için derlediği yabancı filmler için buraya tıklayın.

EVDEN TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ ÜCRETSİZ KURSLAR

Yetişkinlere ve öğrencilere yönelik eğitim teknolojisi, kitlesel online ders platformu olan Udemy, corona virüsü (koronavirüs) salgını nedeniyle evlerinde vakit geçirmek zorunda kalan vatandaşlar için bazı ders içeriklerini ücretsiz hale getirdiklerini duyurdu. Udemy'nin ücretsiz kurslarına göz atmak için buraya tıklayın.

EVDE VERİMLİ VAKİT GEÇİREBİLECEĞİNİZ 10 ONLINE AKTİVİTE

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde internetten gerek ziyaret edebileceğiniz, gerekse faydalı eğitimler alabileceğiniz online aktvitelerden bazılarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ONLINE TOPLANTI UYGULAMALARI SAYESİNDE İŞLER AKSAMIYOR

Ölümcül koronvirüs salgını nedeniyle ülkemizde eğitime ara verildi. Bazı şirketler de ofislerini kapatarak evden mesai çalışma sistemine geçti. Dışarı çıkmanın tehlikeli olacağı şu günlerde on binlerce öğrenci evlerinde internette eğitim almaya devam ederken, çalışanlar ise online olarak toplantı ve iş faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Hem uzaktan eğitim için, hem de online toplantılar için kullanılan mobil uygulamalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİCİ ÇAY TARİFİ

Çin'den yayılarak tüm dünyayı saran koronavirüs, ülkemizde de etkisini artırıyor. Bu süreçte güçlü bir bağışıklık sistemi ile hem çevrenizi hem de kendinizi korumanız çok önemli... Uzman diyetisyeniniz Zeynep Taşbaşı Deviren, koronavirüsten korunmanız için bağışıklık sisteminizi güçlendirecek çay tarifini Karar TV'de anlatıyor... İzlemek için buraya tıklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN