hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    20 Ocak 2017 Akıl Çemberi'nin özeti

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Başak Şengül'ün sunduğu Akıl Çemberi'nin 20 Ocak tarihli bölümüne Prof. Dr. Mithat Baydur, Prof. Dr. Tayyar Arı, Doç. Dr. Ebru Canan Sokullu, Doç. Dr. Yunus Emre, Nedret Ersanel ve Nevzat Çiçek konuk oldu. Programda, Meclis'te devam eden anayasa görüşmeleri, siyasette beklenen değişimler, Trump'la ABD'nin izleyeceği politikalar ve Ortadoğu'nun geleceği masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanlığı sisteminin konuşulduğu anlarda, Yunus Emre ve Tayyar Arı arasında sert tartışmalar yaşandı. Öte yandan Nevzat Çiçek'in ABD'nin IŞİD politikasına yönelik açıklamaları ve Tayyar Arı'nın "ABD'yi çekerseniz NATO buharlaşır" yorumu programın öne çıkan başlıkları arasındaydı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Programda öne çıkan başlıklar şöyle:

    Tayyar Arı: ABD'yi çekerseniz NATO buharlaşır

    Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayyar Arı, ABD'nin Rusya ve NATO konularında partiler üstü bir tutumu olduğunu ifade etti. Arı, ''NATO, ABD'nin Avrupa ve dünya güvenliğinin bir unsuru. NATO'dan ABD'yi çekerseniz, NATO buharlaşır. NATO olmadan ABD'nin de Avrupa'ya müdahalesi pek mümkün olmayabilir'' dedi.

    Nevzat Çiçek: ABD, IŞİD'i bitirmek istemez

    Gazeteci Nevzat Çiçek, ABD'nin IŞİD politikasına yönelik açıklamalarda bulundu. Çiçek ABD'nin Suriye'de IŞİD'in varlığının bitmesini istemeyeceğini ifade ederek ''ABD, Suriye'de IŞİD mevzusunu bitirdiği andan itibaren PYD'ye meşrutiyet alanını nasıl oluşturacak?'' sorusunu yöneltti.

    Tayyar Arı'dan sert ifadeler: Bu yaptığın şark kurnazlığı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Emre'nin cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili sözlerine, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayyar Arı'dan sert tepki geldi. Arı, ''Şuan gündemimizde böyle bir şey yokken 'bakın siz buna oy veriyorsunuz ama arkasından bölünme gelecek' demek bir şark kurnazlığıdır'' ifadesinde bulundu.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow