VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

20 İŞ İNSANINDAN DEV ORTAKLIK

15 Aralık 2019

.....................................

 Bolu’nun en büyük sorunlarından biri olan gübre kokusunun çözümü için, tavuk gübrelerini bertaraf etme ve geri dönüşüme kazandırmak amaçlı yapılacak tesis için yer tahsis edilerek, plan değişikliği yapıldı. Oluşturulan bir konsorsiyum ile 20 iş adamı bir araya geldi.

Bolu Belediye Meclisinde oy birliği ile alınan kararla, Bolu’nun en büyük sorunlarından biri olan gübre kokusunun çözümü için yapılması planlanan tesisle ilgili somut adımlar atıldı. Güç Birliği adı altında 20 Bolulu işadamı tarafından kurulan şirket tavuk gübrelerinin bertaraf edilmesi, geri dönüşüme kazandırılması ve enerji üretiminin sağlanması için tesis kurmak adına belirledikleri Yeniköy Köyü’nde bulunan arsada plan değişikliği yapılması için İmar Komisyonu’na başvuru yaptı. Komisyona gönderilen madde bir şer imzalı şekilde meclis üyelerinin oylamasına sunuldu.

“BOLU KAZANACAK”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da bu tesis sayesinde Bolu’nun kazanacağını söyleyerek, “Güç Birliği adı altında 20 kadar Bolulu işadamı, bir araya gelip şirket kurmuş. Buradaki ve birçok çiftçi ile ön sözleşme yapmışlar. Bu sözleşme de tavuk gübrelerinin alınması ile ilgili. Buraya kapalı kamyonlar ile girecek bu tavuk gübreleri. O bölgede zaten kümes yoğunluğu da var. Zaten pelet haline geldikten sonra da kokmuyor. Tabağa koysam insanlar kurabiye zanneder. Anladığım kadarıyla bir kısmı alınıp gübre olarak satılacak, bir kısmını da elektrik üretimine çevirecekler. Yüksek ısı ile bunu gazlaştırma yöntemi ile yapacaklar. Tabi herkes kazanacak ama esas Bolu kazanacak. Çünkü, Bolu’nun havasını, yeraltı suyunu kirleten önemli bir etken kurtulacağız” dedi.

“BU TARİHİ FIRSATI KAÇIRMAMAMIZ GEREK”

Tesisin neden bu kadar aceleye getirildiğini de anlatan Başkan Özcan, “Burada hızlı hareket etmelerinin sebebini de söyleyeyim bu enerjiye dönük bir yatırım olduğu için bir sistem var. Ekim 2020’nin sonuna kadar bu tesisle ilgili lisans alabilirlerse, Yekten’den faydalanabiliyorlar. Yekten bir havuz. Enerjiyi daha yüksek miktarda 10 yıl boyunca satmaktır. Eğer Kasım ayına kadar bu lisansı alamazlarsa, kuracakları tesisin çok rantabıl olmadığı görülecek. Bir daha da kimse bu tesisi kolay kolay kurmayacak istemeyecek. Hızlı olmalarını nedeni de bu. Zamanla yarışıyorlar, bizim de bu tarihi fırsatı kaçırmamamız gerek” şeklinde konuştu. Bolu Takip Gazetesi

1 yorum yapılmış
  • AYHAN
    15 Aralık 2019 • 15:01
    bolu için güzel bir haber.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.