Büyük Torbalı

20 günde 50 kişi organ bağışçısı oldu

Torbalı İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün organ bağışı konusunda yaptığı çalışmalar sonuç verdi. Torbalı’da 20 günlük sürede 50 kişi organ bağışçısı oldu

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
20 günde 50 kişi organ bağışçısı oldu
138 Görüntüleme
26 Kasım 2019 - 10:29
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Hastalık veya geçirdiği kazalar sonucunda organ yetmezliği sıkıntısı çeken hastalara umut olmak adına dünya genelinde organ bağışı konusunda önemli proje ve programlar düzenleniyor. Ülkemizde yakın akrabalar arasında yaygın olan organ bağışı, ne yazık ki kişilerin vefat etmesi durumunda sadece doktorların tavsiyesi ile yapılıyor. Kadavradan organ bağışı sayısının arttırılması amacı ile Torbalı’da başlatılan çalışmalar beklenilen sonucu verdi.
ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK
Torbalı İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından Torbalı Devlet Hastanesi başta olmak üzere pek çok noktada açılan stantlarda organ bağışının önemi belirtilerek, hayati öneme sahip olan bir çalışma başlatıldı. Geçtiğimiz aylarda organ bağışçısı sayısı aylık olarak ortalama 5 kişi olurken, geçtiğimiz 20 günlük sürede 50 kişi organ bağışçısı oldu. Organ bağışçısı sayısında adeta rekor kırılırken İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Park organ bağışı konusunda çalışmaların devam edeceğini belirtti.
YASİN GÜLCÜ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web