20 bin sazan yavrusu gölete bırakıldı

Göletleri balıklandırma çalışmaları kapsamında Yukarıpınarlı Göleti'ne 20 bin sazan yavrusu bırakıldı.

20 bin sazan yavrusu gölete bırakıldı
Bayburt Postası - Göletleri balıklandırma çalışmaları kapsamında Yukarıpınarlı Göleti'ne 20 bin sazan yavrusu bırakıldı.
Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, çalışmanın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığın Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından programlanan faaliyetler çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Yapılan çalışmayla göletlerdeki balık sayısının arttırılması planlanıyor. Müdürlükten yapılan açıklamalada şu ifadelere yer verildi:

"Bakanlığımızın sorumluluğu altındaki göl ve göletlerde balıklandırma faaliyetleri kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü'nde üretilen 20 bin sazan yavrusu Demirözü ilçesi sınırları içerisinde bulunan Yukarıpınarlı Göleti'ne müdürlüğümüz yetkililerince bırakıldı. İlimizdeki balıklandırma çalışmaları bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da devam edecektir. Balıklandırma çalışmaları ile göletlerimizin balık popülasyonlarının desteklenmesi ve göl ekosisteminin canlı tutulması hedeflenmektedir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet çağıldak 9 yıl önce

Akıl eden ve emeği geçenleri kutlarım. Akılcı ve sürdürülebilir hizmet diye buna derim.

Avatar
murat ali 9 yıl önce

neden hala sazan beslenmeye calışılıyo torul barajında somon ve ve alabalık gibi farklı turlerde balıklar var...

Avatar
Tarımcı 9 yıl önce

murat ali bey, öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
sazan sadece su özellikleri uygun olan küçük göletlere doğal balıklandırma amacı ile bırakılıyor. söylediğiniz somon ve alabalıkla ilgili olarak ilimizde su özellikleri uygun olan demirözü barajının etütleri tamamlandı. yakında inşAllah demirözü barajında bu çalışmayı başlatacağız....