Kim bu belediye başkanı ?

Kim bu belediye başkanı ?
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bilgi paylaşımı ve inceleme" adı altında yurtdışına giden belediye başkanlarını eleştirdikten sonra İçişleri Bakanı Soylu da dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta sonu Ankara'da görüştüğü belediye başkanlarına sitemde bulundu. Yerel seçimin önemine değinen Erdoğan, Kasım 2019'da yapılacak genel seçimin kaderinin de başkanların performansına bağlı olduğunu söyledi.

Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre Erdoğan, ‘Bilgi paylaşımı ve inceleme' adı altında yurtdışına giden belediye başkanlarını da eleştirdi. Erdoğan, “Gidip neyi inceleyeceksiniz yurtdışında? Türkiye'de güzel uygulamalar var. Bundan şikayet eden olsa da belediye başkanlarının yurtdışına çıkıştaki izin prosedürü devam edecek, çünkü suistimal edenler var” dedi. TBMM'deki İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde de CHP'li Mehmet Bekaroğlu, yurtdışına çıkışta belediye başkanların izin alması konusuna tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili ilginç bir açıklama yaptı. İsim vermeden bir belediye başkanının 2 yılda 557 gün yurtdışında kaldığını belirten Soylu şöyle konuştu: “İzin konusu gündeme gelene kadar bu başkan 2 yıl içinde, 185 kez çıkış yapmış, 557 gün yurtdışında kalmış. Aynı dönemde 334 gün, 274 gün yurtdışında kalan var. Vatandaş, belediye başkanından hizmet bekliyor. İzin şartından sonra AK Partili 347 belediye başkanına izin verildi. Bin 388 gün gitmişler. CHP'li 165 belediye başkanına izin verildi, 610 gün; MHP'li 48 belediye başkanına izin verildi, 188 gün gittiler.'' Soylu, belediye başkanlarının yurtdışı gezilerinin daha iyi denetleneceğini belirtti.

Sözcü