Büyük Torbalı

2 bin liraya kadar fatura geldi

Yıllardır kanalizasyon alt yapısı yapılamayan Kuşçuburun Mahallesi sakinleri yüksek gelen su faturalarındaki atık su giderine sistem etti. Mahalledeki hanelere 200 ile2 bin lira arasında su faturaları geldiği öğrenildi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
2 bin liraya kadar fatura geldi
356 Görüntüleme
07 Ekim 2019 - 9:16
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

19 Temmuz 2019 tarih ve 30386 sayılı mükerrer Resmi Gazete’de yayınlanan 7186 sayılı “Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”un 33. Maddesi gereği 5216 Sayılı Yasa ile köyden mahalleye dönüştürülen yerlere tanınan su indirimi kaldırıldı. Alınan karar doğrultusunda kaldırılan indirime Torbalı’daki mahallelerde tepkiler çığ gibi büyüyor. Kuşçuburun Mahallesi sakinleri de duruma isyan ederek tepkilerini dile getirdi.
Merkeze uzak mahalle ve köylerde yıllarca su indirimi yapıldı. Bahçelerin ve ekilen ürünlerin sulanması amacıyla yapılan indirim Temmuz ayında kaldırıldı. Köylerdeki su indiriminin kaldırılmasından haberi olmayan vatandaşlar gelen faturalardaki rakamları görünce büyük bir şok yaşadı. İlçede Pamukyazı, Özbey ve Kuşburun Mahalle sakinleri her fırsatta zamlı su faturalarına isyan ederek mağduriyetlerini dile getiriyor. Kuşçuburun mahallesi sakinlerine de 2 bin lirayı bulan su faturaları geldi. Mahalle sakinlerinden Süleyman Cirit ” Daha önce 50,60 lira gelen faturam bu ay 400 lira geldi. Diğer komşularımızın da durumu benim gibi, mahalle sakinlerinin yüksek gelen faturalarını öderken güçlük çekiyor. Yetkililerin bir an önce su faturaları konusunda bir an önce düzenleme yapmasını istiyoruz ” dedi.
KANALİZASYON YOK ATIK GİDERİ ALINIYOR
Kanalizasyon alt yapısının olmadığı Kuşçuburun Mahallesinde her evin bahçesinde kendine ait foseptik çukuru bulunuyor. Mahalleye kanalizasyon alt yapısının döşenmesinden umudunu kesenler kendi önlemlerini alırken bazı evlerin atık suları, su kanalına veriliyor. Mahallenin kanalizasyon alt yapısı oluşturulması için yapılan şikayetlere rağmen herhangi bir işlem yapılmazken su faturalarındaki atık su tutarının görenler ikinci bir şok daha yaşadı. Kuşçuburun Mahallesi sakinlerinden Osman Ünal ” Mahallemizde kanalizasyon yok ancak su faturalarımızda atık su gideri olarak fiyatlandırılma yapılıyor. Gelen faturalardaki en fazla alınan ücret kalemlerinden olan atık su giderini olmayan kanalizasyonumuz için kesilmiş ” dedi.
YASİN GÜLCÜ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web