1'İNCİ YAŞLILIK ŞURASI  20 ŞUBAT TARİHİNDE  YAPILACAK

1. Yaşlılık Şûrası'nın 'aktif yaşlanmanın desteklenmesi' ve 'yaşlı haklarının güçlendirilmesi' ana teması ile 20 Şubat'ta Ankara'da gerçekleştirilecek. 

1'İNCİ YAŞLILIK ŞURASI  20 ŞUBAT TARİHİNDE  YAPILACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1.Yaşlılık Şûrasında  “Yaşlı refahına ve yaşlılara yönelik politikalara yön vermek amacıyla düzenlediğimiz I. Yaşlılık Şûrası’nda ‘aktif yaşlanma’, ‘bakım ekonomisi’, ‘yaşlı bakım hizmetleri ve yaşam kalitesi’, ‘yaşlı dostu kentler ve yerel yönetimler’, ‘yaşlı hakları’ ve ‘yaşlılık ekonomisi’ başlıkları altında komisyon çalışmaları yürütülecek.

Şûra vesilesiyle yaşlılık ve yaşlanma odaklı çalışmalarıyla yaşlı refahına ve yaşlılara yönelik politikalara yön veren liderlerin, uluslararası kuruluş temsilcilerinin, akademisyenlerin ve sivil toplum kuruluşlarının katılımları ile yaşlı nüfusun artması, yaşlı hakları ve aktif yaşlanma konularına daha vurgulu bir şekilde dikkat çekmesi hedeflenecek.

LİDERLER OTURUMU’NDA ‘YAŞLI DOSTU POLİTİKALAR’ KONUŞULACAK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasını gerçekleştireceği Şura’da, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da Bakanlığın yaşlılarla ilgili faaliyetlerine ilişkin bilgi verecek. Şura’da ‘Liderler Oturumu’ da düzenlenecek. KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki ÇELER, Bangladeş Sosyal Refah Bakanı Nuruzzaman AHMED, Bulgaristan, Çalışma ve Sosyal Politika Bakan Yardımcısı Sultanka PETROVA, Makedonya Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı Mila CAROVSKA, Katar, İdari Gelişim, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Yousuf Bin Mohammad Al-Othman Fakhroo, Slovenya, Çalışma, Aile, Sosyal İşler ve Fırsat Eşitliği Bakanı Ksenija KLAMPFER, Türkmenistan, Çalışma ve Nüfusun Sosyal Korunması Bakanı Muhammetseyit SYLAPOV, ‘Dünya’da Yaşlı Dostu Politikalar’ konusunda değerlendirmelerde bulunacaklar.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen 1. Yaşlılık Surası hakkında yaptığı açıklamada, “ Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Eylül 2018'de Birlemiş Milletler Genel Kurulunda yapılan  konuşmada 2019'un Yaşlı Yılı olarak ilan edileceğini duyurduğunu ve , Cumhurbaşkanlığımız himayesinde 20 Şubat'ta I. Yaşlılık Şurası'nın toplanacaktır. Bizlerde Elazığ il müdürlüğü  olarak 1. Yaşlılık surasına ilimizde kıymetli büyüklerimize yönelik yapılan çalışmalarımızı aktaracağız.  Suat Kenç, temel amaçlarının yaşlıları barındırmanın yanında aktif ve etkin bir şekilde yaşamalarını sağlamak olduğunu söyledi.