Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl Ulusal Bayramlarda Porsuk'ta teknelerle düzenlenen fener alayı, yaklaşan seçim nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı geçişinde heyecan ve coşku doruk notadaydı.

Ramazan nedeniyle iftar sonrası Porsuk Çayı üzerinde Köprübaşı İskelesi’nden hareket eden Büyükşehir Belediyesi botları, 10’uncu Yıl Marşı ve İzmir Marşı eşliğinde başlayan fener alayına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katıldı. Başkan Kurt belirli noktalarda kıyıda fener alayını izleyen Eskişehirlilerin bayramını kutladı. 19 Mayıs’ın Kurtuluş Savaşının başlangıcı olması nedeniyle öneminin çok büyük olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, “Atatürk ile kalın, Atatürk ile yaşayın, tamam mı” diye seslendi. Porsuk kıyılarını ve köprü üstlerini dolduranlar büyük bir coşku içinde, “Tamam” yanıtı verdiler.    

Eskişehirli vatandaşların da Türk bayraklarını sallayarak izlediği fener alayı geçişinde, ik gondol üzerinde aydınlatılmış Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşındı. Gençlerin meşale taşıdığı 3 teknenin dışında bir bottan, belirli noktalarda havai fişek gösterisi yapıldı.  Kıyıdakiler ve teknedekiler sık sık, karşılıklı olarak, gür bir sesle “Ne mutlu Türk’ün diyene…” şeklinde Eskişehir semalarını çınlattı.