Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

"19 Mayıs, Gençlik, Gençlik Gelecek demektir"

19 Mayıs Atütürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğı gibi Erdek´te de büyük bir coşku ile kutlandı.

Kutlama programının ilk bölümü Cumhuriyet Meydanında gerçekleşti.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Erdem Eren´in Atatürk Anıtı´na çelenk sunmasıyla başlayan resmi kutlama töreni, Ahmet Vehbi Çırıkçıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde devam etti.

19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklere,  Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, Erdek Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Kocatürk, siyasi parti başkanları, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Erdek Gençlik ve Spor Müdürü Adem Eren şu ifadeleri kullandı. " Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´dan tutuşturduğu kurtuluş meşaleşinin, Anadolu´da  elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 99. yıldönümü kutlama törenine hoşgeldiniz.

19 Mayıs 1919, Milletimizin tüm onur ve aseletiyle büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır.

19 Mayıs yeni Türk  Devletinin çağdaş, değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır.

19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti´nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

"Sizler yeni Türkiye´nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazla"r diyor Büyük Önder...

Siz Türk´e istiklal aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz Ya istiklal ya ölüm diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü imamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; Siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Fatihlerin, Atatürklerin soyundansınız.

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti´ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi büyük önder Atatürk´ün gösterdiği çağdaş, medeniyetler seviyesine sizler taşıyacaksınız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve sayguyla anıyorum. 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun." dedi.

İlçe Spor Müdürü Eren´in konuşmasının ardınan halk oyunları gösterileri sergilendi, şiirler okundu.

Daha sonra okullar arası halat çekme ve top sektirme yarışmaları yapıldı. Düzenlenen yarışmalarada dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verilmesinin ardınan tören sona erdi.

Haber:Tuncay Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false