son haberler

19 Mayıs Gençlik Bayramı Kutlamaları

Yayınlanma Tarihi: 18 Mayıs 2020 okunma

19 Mayıs Gençlik Bayramı Kutlamaları
Gündem
0

Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs 1919 tarihinin üzerinden 101 yıl geçti. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi koronavirüs salgını nedeniyle buruk kutlanacak.

Her şeye rağmen bu bayramın da coşku ile kutlanması için milyonlar balkonlarını bayraklarla süsleyecek ve saatler 19.19’u gösterdiğinde hep birlikte İstiklal Marşımızı okuyacak.
“Kutlama Etkinlikleri Sosyal Medyadan yapılacak”
Ünye İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Aydın Kuyumcu Ünye’de 19 Mayıs kutlamaları ve Gençlik Haftası etkinliklerini değerlendirirken birçok programın pandemi nedeniyle iptal edildiğini vurguladı. Müdür Kuyumcu, “her yıl olduğu gibi bu yılda 15-21 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası Kutlamaları, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüs sebebi ile buruk geçiyor. Biz 15- 21 Mayıs Gençlik Haftası’nı çelenk sunumu ile başlattık. Başta bahsettiğim gibi koronavirüs nedeni ile bir takım kısıtlamalar yapılmış olup geçmiş yıllara göre beklenilen faaliyetlerimiz olmamaktadır. Yalnız bu süreci güzel bir şekilde atlatmak için gençlerimize sosyal, kültürel, zihinsel, sportif ve sanatsal gelişiminde katkıda bulunmak ve kendilerini ifade edebilen bireylerin ortaya çıkması adına yardımcı olmak, milli ve manevi değerlerini, saygılı görev ve sorumluluk bilincini gelişmiş toplumlarla bütünleşmiş sağlıklı nesiller yetiştirilmesini sağlamak amacı ile yine de çocuklarımızın sosyal medya aracılığı ile sporcularımızın bir takım faaliyetlerini kamuoyuna sunmak üzere hazırlıklar yapıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Salı Günü 10.30’da Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenleyeceğiz. Çelenk sunumu ile başlayacak olan tören sosyal medya aracılığı ile sporcularımızın faaliyetlerini de paylaşacağız.”

Balkonlar Bayraklarla Süslenecek
“Bu manevi duygumuzu milli ruhumuzu yaşatmak adına topyekün Ünye’mizin vatandaşlarına ilçe spor müdürlüğü olarak bütün evlerin balkonlarına şanlı bayrağımızı takmalarını hatırlatmak istiyorum. Ünye’mizin adına bir farkındalık yaratarak el birliği ile çalışmalar yaparak bir birimizi uyararak tüm ev ve işyerlerimize takılması hususunda çalışmalar yapılmasını tüm Ünyeli hemşerilerimizden rica ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.