1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı
19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da düzenlenen törenle kutandı.

A+A-

Törende Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına Kars Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı adına çelenk sunumu yapıldı. Yapılan çelenk sunumu ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Vali Vekili Mehmet Halis Aydın, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Garnizon Komutanı Tuğgenerel Turan İnan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Serdar Güngör, protokol üyeleri ve Gazilerin yanı sıra Mardin’den gelen yaklaşık 35 Gazi katıldı.

Törende konuşma yapan, Kars Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Yüksel Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Türk tarihinde, İslam öncesi ve sonrasında şehitlik ve gaziliğin onuru olduğunu söyledi. Öztürk, konuşmasında şunları söyledi; “Tarih boyunca hür ve bağımsız olarak yaşayan aziz Türk Milleti, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her saldırıda şehit vererek gazi vererek bu topraklarını koruyabilmiştir. Dün Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Kore'de, Kırbıs'ta vatan davası ve dünya barışı için şehit ve gazi olan vatan kahramanlarımız, bugün de aynı duygu ve düşüncelerle ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat arayan dış güçlerinin desteklediği hain terör örgütlerine karşı kahramanlarımız 'aksın kanım' diyerek mücadelesini sürdürmektedir.”

Kars Valiliği ile Mardin Valiliği arasında ortaklaşa düzenlenen protokolle Kars Muharip Gaziler Derneği ev sahipliğinde Kars’a davet edilen Mardinli gaziler ise Kars’ta olmaktan büyüm memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. İlk defa Kars’a geldiklerini söyleyen gaziler, Türkiye’nin her bir köşesinin ayrı bir güzelliğe ve öneme sahip olduğunu vurgulayarak, kendilerine ev sahipliği yapan ve organizasyonu gerçekleştiren herkese teşekkür ettiler.

Burada gerçekleştirilen törenin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Kars İl Müdürlüğü tarafından Sim-er Otel’de günün anlam ve önemine ilişkin bir yemek düzenlendi. Buradaki programa da AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Vali Vekili Mehmet Halis Aydın, Garnizon Komutanı Tuğgenerel Turan İnan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Serdar Güngör, protokol üyeleri ve gazilerin yanı sıra Mardin’den gelen yaklaşık 35 gazi katıldı.

İl Müftüsü Mehmet Genç tarafından okunan dualar ile başlayan programda, Kore Büyükelçiliği tarafından Kore Gazileri için hazırlanan ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği yoluyla ulaştırılan döneme ait Türk askerlerinin görselini yansıtan küçük asker maketleri sahiplerine teslim edildi.

“Gaziler günü, canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilere kutlu olsun” dileklerinde bulunan AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, “Sizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Vatana ihanet edenlerin 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunduğunu hatırlatarak, milletin, emniyet teşkilatının desteğiyle darbe girişiminin durdurulduğunu ve bu kanın asırlardır damarlarda dolaştığını söyledi. Beyribey, Türk milletinin tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış olduğunu, işgal ve esarete alışık olmayan, asil ve büyük bir millet olduğunun da altını çizdi.

Sona eren program sonrası AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ve kurum müdürleri gaziler ve şehit yakınlarını kapıya kadar uğurladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.