Atatürk’e Mareşallik rütbesi ile gazilik ünvanının verildiği 19 Eylül 1921’in yıldönümünde Gaziler Günü tüm ülkede olduğu gibi Çiftlikköy’de de yapılan törenle kutlandı.
Atatürk’e Mareşallik rütbesi ile gazilik ünvanının verildiği 19 Eylül 1921’in yıldönümünde Gaziler Günü tüm ülkede olduğu gibi Çiftlikköy’de de yapılan törenle kutlandı. Çiftlikköy’de 23 Nisan Meydanı’nda yapılan törene Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın yanı sıra Kaymakam Cengiz Karabulut, Garnizon Komutan Vekili  Hv.Yb. Akif Ersan Kıvılcım, İlçe Jandarma Komutanı Erkan Sağındık ve İlçe Emniyet Müdürü Cem Bozdağ ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi Başkan Yardımcısı Yücel Sökmen ve ilçe protokolü ile gazilerimiz de  katıldı.
İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Çiftlikköy Belediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından gaziler adına konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi Başkan Yardımcısı Yücel Sökmen, “Birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olan biz gaziler, bu mutlu gününü kutlamanın heyecanı içindeyiz. Gaziler geçmiş ve gelecek arasında olması gereken güçlü bağın, toplumda ulus bilincini oluşturan değerlerin merkezinde yer almaktadır. Şu hususu önemle belirtmek isterim ki, Türk toplumunun yüksek ahlaki değerlerini oluşturan değerlerin başında şüphesiz ki vefa duygusu gelmektedir. Bu duygu aynı zamanda Türk silahlı kuvvetlerinin de sahibi olduğu değişmez değerlerin merkezinde yer almaktadır” dedi. Konuşmaların ardından bir öğrenci günün anlam ve önemini belirten şiirini okudu. Ardından Çiftlikköy Kaymakamlığı’nda Başkan Silpagar’ın katılımıyla ilçe protokolü ilçedeki gazilerle bir araya geldi.
Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da, Atatürk’e Mareşallik rütbesi ile gazilik ünvanının verildiği tarih olan 19 Eylül 1921’in yıldönümünde gazilerimizin gününü kutladığını belirterek, “Millet olarak bağımsızlığımızı, birlik ve beraberliğimizi, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Unutmamalıyız ki, ülkemizin her karış toprağı gazi ve şehitlerimizin kanlarıyla savunulmuştur. Gazi milletimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimizin ellerinden öpüyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim