19 Ekim Muhtarlar Günü, Nevşehir’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü, Nevşehir’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

MUHTARLAR YEMEK

Bu yıl Nevşehir’deki Muhtarlar Derneğinin düzenlediği 19 Ekim Muhtarlar günü kutlamaları, Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasına müteakip bayrağımızın göndere çekilmesi ile başladı.

Programa Nevşehir Vali Yardımcısı Ahmet Soley, Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, muhtarlar ve daire müdürleri katıldı.

Törenin ardından, Muhtarlar Günü nedeniyle Nevşehir Valiliği tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde organize öğle yemeğine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Kutlama programında; mevcut yönetim sisteminde muhtarlıkların, yerel yönetimlerin çok önemli bir parçası olduğunu ifade eden Vali İlhami Aktaş; “Çünkü muhtarlarımız yerel yönetimlerin en alt birimi olmaları hasebiyle aziz halkımıza çok yakın olup, onların sosyal hayatına birebir tanıklık etmektedirler. Muhtarlarımız, mahallelerde devletimizin ilk muhatap aldığı merciidir. Devlet adına ulaşamadığımız insanlarımıza bizler, muhtarlarımızla ulaşıyoruz. Muhtarlarımız, yaşadıkları mahallelerin her türlü sorununu ilgili yerlere aktarma ve takip etme görevini gerçekleştiriyorlar” dedi.

Vatandaşın sorunlarında ilk olarak muhtarları aradığını aktaran Vali Aktaş; “1829 yılında muhtarlık teşkilatının kuruluş günü esas alınarak, muhtarlığın onuruna 19 Ekim’i armağan ederek taçlandıran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet görevlilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Protokol konuşmaları sonrası öğle yemeğinin ardından program sona erdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ