18. Yaşımıza Girerken...

Memleket, (Pazar gününe denk gelmeseydi 12 Eylül'de ilk sayımızı çıkaracaktık. Darbecilere karşı milletten yana bir gazete olduğumuz için) 13 Eylül 2004 Pazartesi günü doğruya doğru, eğriye eğri demek için zorlu bir yolculuğa çıktı. Yepyeni yazarlarla sizleri buluşturarak ve haberlere 'bizden' yorumlar katarak kısa sürede kamu vicdanının sesi olmayı başardı..

***

15 yılı geçkin bir süre basılı gazetecilik yaptıktan sonra 31 Ekim 2019'da zamanın ruhuna uyarak kağıt baskıyı durdurup tamamen dijital yayına geçen Memleket, bugün sadece Konya'da değil, dünyanın dört bir yanındaki yüzbinlerce okuruyla günün her anında buluşmaya devam ediyor..

***

Milyondan fazla okur trafiğini yakalayan Memleket, kendisine duyulan güveni boşa çıkarmamak için rastgele habercilik yapmamaya, milli ve manevi hassasiyetleri önceleyerek, hakikatin sesi olmaya devam edecektir. Yerli olmaya ve yerel kalmaya devam ederken helâl dairesinden de çıkmamaya özen gösteren Memleket, kimse tarafından fonlanmamış, reklam için yan çizmemiştir hiç bir zaman! Yeri gelmiş şehrin namus bekçisi olmuştur, yeri gelmiş garibanın yoldaşı..

***

Memleket, ticari kaygılar yerine, devletimizin, milletimizin, inancımızın, örfümüzün, adetimizin kaygılarını taşımıştır, öncelemiştir hep. Devleti ele geçirmeye çalışan teröristlerle mücadele etmiş, davalarla, tazminatlarla durdurulmaya çalışılmış, ama yolculuğuna dimdik devam etmiştir..

***

Memleket, devletinin yanındadır, ama içinde bulunduğumuz sıkıntılı günlerde bile körü körüne insanları aşı olmaya çağıran tek sesli yayıncılığa teslim olmayıp, aşı olmak istemeyenlerin de sesini duyurduğu nadir mecralardan biri olmuştur.

***

Türkiye'nin ve milletimizin menfaatlerini gâvurun şekerine kanarak görmezden gelen medyaya da en sert sözü söylemişizdir. Konya'nın ve Konyalının haklı talepleri ve veya şikayetleri korkusuzca yer bulmuştur sayfalarımızda. Kısaca biz, sizden biriyiz, sizin adınıza görüyor, sizin için dinliyor ve sizin için yazıyoruz..

***

Desteğinizle sizin daha gür sesiniz olmak isteriz. Çünkü gücümüz sizsiniz, sadece size yaslanıyoruz. Arkamızda sanıldığı gibi hiç bir kurum ve kuruluş yoktur. Üç kuruş reklam parası için borazanlık da yapmadık, yapmayız!

***

Memleket'in bugünlere gelmesinde yüzlerce değerli meslektaşlarımızın emeği vardır. Zaman içerisinde yüzden fazla yazarımız oldu, hepsi birbirinden güzel yazılar yazdılar, yorumlar yaptılar. Hepsine şükranlarımı sunarım. Aramızdan ayrılıp öbür dünyaya göç eden değerli büyüklerim de oldu. Onlara da bu vesileyle Allah'tan rahmet dilerim. Ne güzel hatıralar biriktirdik her birisiyle..

***

Allah nasip ederse daha uzun yıllar size hizmet etmeye niyetliyiz. Merak edenlere son sözümüz de şu olsun; "Memleketin gazetesi olmaya devam edeceğiz inşallah."

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.