Büyük Torbalı

170 bin ton ihraç edildi

Domates hasadı için bekleyiş sürerken geçtiğimiz yılın ihracat rakamları netlik kazandı. Torbalı’da yetişen 170 bin ton domates 180 tır ile dünya geneline 60 ülkeye gönderildi. En çok ihracat ABD’ye yapıldı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
170 bin ton ihraç edildi
241 Görüntüleme
14 Haziran 2019 - 21:29
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

EGE bölgesinin sebze ihtiyacının yüzde 45’ini karşılayan Torbalı ovasında yaz mevsimi ekim döneminin şampiyonu konumdaki domates hasadında geri sayım başladı İzmir’in domatesinin yarısını da tek başına karşılayan Torbalı’da domates, salçalık, kurutulmuş ve dondurulmuş olarak değerlendiriliyor. İlçede 2 salça fabrikası, 1 dondurulmuş gıda fabrikası ve 10’a yakın da kurutulmuş domates işleyen fabrika bulunuyor. Torbalı’da üretilen domates son yıllarda önemli bir ihracat maddesi olmuş durumda. İlçede yetişen domatesler işlendikten sonra tam 60 ülkeye ihraç ediliyor.

170 BİN TON İHRAÇ EDİLDİ

İlçede yetiştirilen domatesler, şoklanmış, kurutulmuş, marine edilmiş ve salça haline getirilerek yurt dışına gönderiliyor. Tarım ve Orman Bakanlığının verilerine göre Torbalı’dan geçtiğimiz yıl 170 Bin ton domates ihraç edildi. İhracatın Dünya genelindeki bütün ülkelere yapıldığı öğrenildi.

EN FAZLA O ÜLKEYE İHRAÇ EDİLDİ

180 tır ile Dünyanın her ülkesine gönderilen domatesi geçtiğimiz senelerde olduğu gibi yine en çok  Amerika Birleşik Devletleri talep etti. Amerika Birleşik Devletleri 48 bin tonla liste birinci sıradaki yerini aldı. Bu sene ki hasatta yurtdışına gönderilecek kalitede ürünün daha olacağı tahmin ediliyor. İhracatın en önemli ayağını kurutulmuş domates oluşturuyor. Geçtiğimiz yıl 60 bin tonun üzerinde kuru domates ihracatı yapılmıştı.

 

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web