17 Ağustos Depremi böyle anılacak

Adapazarı Belediyesi'nce 17 Ağustos akşamı Demokrasi Meydanı'nda anma etkinliği gerçekleştirilecek.

Serdivan Belediyesi'nin her yıl düzenlediği 17 Ağustos Deprem Şehitlerini Anma programı bu yıl da Serdivan Mezarlığı Deprem Şehitleri Anıtı önünde yapılacak. 

17 Ağustos Perşembe günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek programda, depremde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okunacak ve dua edilecek. 

Ayrıca, Adapazarı Belediyesi'nce depremin zararlarına karşı bilinçli ve tedbirli olunmasını sağlamak amacıyla Marmara Depremi'nin ardından inşa edilen Deprem Müzesi'ni vatandaşlar ücretsiz ziyaret edebilecek. 

Deprem fotoğraflarının yer aldığı müzeyi, kurulduğu 2014 yılından bu yana yaklaşık 1 milyon kişi ziyaret etti.

Marmara Depremi'nin 18. yılına ilişkin konuştu

İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, Marmara Depremi'nin 18. yılına ilişkin, "İnşaat Mühendisleri Odası deprem gerçeğini ve deprem tehlikesini unutturmama ısrarını, güvenli ve sağlıklı yapılaşma konusundaki kararlılığını sürdürmeye devam edecektir." dedi.

Gürpınar, Sakarya Şube Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, kentteki mevcut yapı stokunun depreme dayanıklı hale getirilmesini istediklerini söyledi.

Depremlerde insanların uğrayacağı maddi ve manevi zararları azaltmanın tek yolunun güvenli yapılar yapmak olduğunu dile getiren Gürpınar, "Vatandaşlarımızı, inşaat mühendisleri ile depremden sonra değil, depremden önce tanışmaya, bilinçli tüketici olmaya, bina satın alırken, yaptırırken veya kiralarken makyaja değil, güvenli olup olmadığına dikkat etmeye, yani binaların boyasının ve fayansının kalitesinden önce taşıyıcı sisteminin güvenliliğinin araştırılması konusunda bilinçli olmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Hüsnü Gürpınar, son yüzyılda Türkiye'de coğrafyasında meydana gelen depremlerde yüz bini aşkın insanın hayatını kaybettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"İnşaat Mühendisleri Odası deprem gerçeğini ve deprem tehlikesini unutturmama ısrarını, güvenli ve sağlıklı yapılaşma konusundaki kararlılığını sürdürmeye devam edecektir. Proje üretim sürecinden başlayarak yapı üretim sürecinin tüm evreleri sertifikalı yetkin mühendisler tarafından denetlenmelidir. Çalışmalarımız devam edecektir. Bir kez daha 17 Ağustos 1999'da kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi rahmetle anıyoruz."

 

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]