20-Nisan-2024 02:49:17

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
169 bin 714 hasta tedavi edildi

169 bin 714 hasta tedavi edildi

Bolu İl Sağlık Yard. Doç. Dr. Müdürü Muhammed Emin Demirkol, 2017 yılı içinde Gerede Devlet Hastanesi’nden 169 bin 714 kişinin faydalandığını söyledi.

Bolu İl Sağlık Yard. Doç. Dr. Müdürü Muhammed Emin Demirkol, , 2017 yılının çok önemli bir hastalık, sağlık sorunu ya da salgın riski olmadan tamamlandığını belirtti.

Bolu Merkezden sonra en fazla hastanın tedavi edildiği Gerede Devlet Hastanesi ek binasının Nisan ayında teslim alınacağı müjdesini veren Demirkol, “2018’de güzel yatırımlar yapacağız. Bolu’ya toplam 13 tane aile sağlığı merkezi, toplum sağlığı merkezi ve 112 istasyonu yapacağız. Bu 13 yatırımın toplam bütçesi 26 milyon lira. Bu yatırımları 2018 yılında yapmayı planlıyoruz. Şu an 75 yataklı Gerede Devlet Hastanemizin yapımı bitme noktasında. İnşallah nisan ayında teslim alacağız. Bu da 16 milyon liralık bir yatırım.”diye konuştu.

Demirkol, açıklamasında vatandaşların daha güzel sağlık hizmeti alabilmesi için gece gündüz demeden çalışan doktorundan hemşiresine, sağlık memurundan temizlik görevlisine kadar tüm çalışma arkadaşlarına da teşekkür ettiğini dile getirdi.

İhtiyacımız yok!

Sağlık Bakanlığı’nın personel anlamında özellikle son bir yılda kendilerine ciddi bir destek sağladığını da sözlerine ekleyen Demirkol, “Şu anda herhangi bir ihtiyacımız yok. Fakat özellikli tedaviler dediğimiz çocuk kardiyolojisi, çocuk nefrolojisi, çocuk endokrinolojisi, romatoloji, hematoloji gibi alanlarda doktor ihtiyacımız var. Bu tüm ülkenin de ihtiyacı. Bakanlığımız da bu ihtiyacın giderilmesi noktasında çalışıyor.

İnşallah 2018 yılında özellikli hizmetler dediğimiz bu yan dal uzmanı doktorlarımızın da Bolu’daki kadroya katılımı ile çok iyi bir noktada olacağımızı ümit ediyorum. Bu noktadaki ihtiyacımız sadece özellikli birimlerde onun haricinde doktor, hemşire ve başka personele ihtiyacımız yok.” ifadesini kullandı.

Demirkol, Bolu’nun bulunduğu coğrafi konum itibariyle birçok ilden gelen vatandaşa da sağlık hizmeti verdiklerini sözlerine ekledi.

Cevap bırakın