AK Parti Arifiye Gençlik Kolları’yla bir araya gelen Başkan Toçoğlu, “Önümüzde anlamını yitirmiş sistemden kurtulmak için önemli bir şans var. İnşallah 16 Nisan ülkemiz için bir milat olacak. İlerleyişimiz daha hızlı bir şekilde devam edecek” dedi.

 Referandum süreci ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı buluşmada, sürecin Sakaryalılara en doğru şekilde anlatılabilmesi için gece gündüz demeden çalışılması gerektiği vurgusu ön plana çıktı.

Güveni boşa çıkarmayacağız

AK Parti Arifiye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Can Tanç, “Referandum sürecinde güzel işler yapmaya niyetlendik. Yönetimimiz ile birlikte kenetlenerek Arifiye’ye duyulan güveni boşa çıkarmamak için var gücümüzle çalışacağız. Gece-gündüz demeden Arifiye’de genç kardeşlerimize ulaşarak bu anayasa değişikliğinin ülkemiz için ne kadar kritik olduğunu anlatacağız. Bu referandum da bir telafi imkanımız olmadığı için sağlam çalışmalı ve elimizden geleni yapmalıyız” diye konuştu.

Halkımız için oy isteyeceğiz

Önümüzdeki ciddi süreçte Arifiye’den beklentilerinin yüksek olduğunu belirten Başkan Toçoğlu, “Bu sefer kendimiz ya da milletvekillerimiz için değil doğrudan halkımız için oy isteyeceğiz. Önümüzde anlamını yitirmiş sistemden kurtulmak için önemli bir şans var. Daha güçlü bir Türkiye için bu referandumu başarıyla noktalamalıyız. Bu fırsat belki bir daha gelmeyebilir. Bu sebeple önümüze gelen bu fırsatı iyi kullanmalıyız” ifadelerini kullandı.

Daha hızlı gelişeceğiz

Başkan Toçoğlu, “Bu sistemle çok daha çabuk karar verebileceğiz ve ülkemiz böylelikle gelişme yolundaki adımlarını daha hızlı atacak. Sizin yaşınız müsait olmayabilir fakat bu ülke geçmişte koalisyon dönemleri yaşadı. Bakanlık pazarlıkları ile çıkar üzerine hükümetlerin kurulduğu günlere şahit olduk. Yüzde 40’larda oy alan partilerin bile tek başlarına hükümet kuramadıklarını gördük. Böyle durumlarda hükümetin kurulup göreve başlaması uzun süreler alıyordu. Bu şekilde sisteme sahip bir ülkenin olumlu ve hızlı bir gelişme yaşaması mümkün değil ve bunun örneklerini de gördük” şeklinde konuştu.

16 Nisan milat olacak

Bu sistem ile birlikte Türkiye’de bir daha asla koalisyonların olmayacağını söyleyen Başkan Toçoğlu, “5 yıl boyunca bir kişi seçilecek ve onun kurduğu hükümetle birlikte sunacağı hizmetler takip edilecek. Koalisyonlar tarihe karışacak. Sakarya’da da işimizi sıkı tutarak, geçmişteki başarılarımızın üstüne koyup bu süreci tamamlamalıyız. İnşallah 16 Nisan ülkemiz için milat olacak. İlerleyişimiz daha hızlı bir şekilde devam edecek. Rabbim sizlere de çalışmalarınızda kolaylıklar versin” diye konuştu.