Yalova’da son 15 yıldan buyana ramazan topu geleneğini yaşatan Doğan Organizasyon kurucusu ve Saadet Partisi İl Yöneticisi Doğan Doğru, Ramazan topu nostaljisini yaşatmak için bu geleneği gönüllü olarak Yalova Belediyesi adına gerçekleştiriyor.
Bir Ramazan geleneği olarak günümüze kadar gelen iftar topunun yerini, artık havai fişek çeşidi olan ses bombasının aldığını, bununda ilk örneğinin kendisi olduğunu söyleyen Doğru, 15 yıldan buyana bu geleneği yaşatmaktan da mutlu olduğunu söyledi. Bad Godesberg parkında bulunan tarihi topun üzerinde Ramazan ayı boyunca iftar vaktinde patlatılan ses bombasını son 15 yıldan buyana üstlendiğini belirten Doğru" Ses bombaları havai fişeklere göre daha fazla ses çıkartıyor. Ancak, patlama sesini duyanlar yine de 'top atıldı' demekten Yalova'da vazgeçmiyor. Ben ses bombasını patlattıktan sonra ezan okunuyor. İşim, çok hassas ve severek yapıyorum'' dedi.
Doğan Doğru, “Bad Godesberg Parkı’nda bulunan tarihi topta Ramazan topu geleneğimizin unutulmamasına ve yaşatılmasına çalışıyoruz. Havai fişek ve ses bombalarını 'A sınıfı ateşleyici belgesi' olmayanlar kullanamazlar. Belgesi olmayanın bu tür patlayıcıları kullanmaları da kanunen yasaklanmıştır. Ramazan ayında atılacak havai fişekler, belgeli kişilerce atılmalıdır” dedi.

 

Editör: TE Bilişim