15 Temmuz'da eczane, hastane ve sağlık ocakları açık mı? 15 Temmuz il il nöbetçi eczaneler listesi

15 Temmuz'da eczane, hastane ve sağlık ocakları açık mı? 15 Temmuz il il nöbetçi eczaneler listesi

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle eczane, hastane ve sağlık ocakları ile ilgili son dakika bir açıklama yapıldı. Vatandaşlar, ‘’15 Temmuz’da eczane, hastane ve sağlık ocakları açık mı?’’ sorusuna yanıt ararken, geçmiş yıllarda bu tarz kurumların kapalı olduğu anımsatıldı.

15 Temmuz’da nöbetçi eczaneler listesi ise Sağlık Müdürlüklerinin internet sitesi üzerinden paylaşılıyor. Kapalı olan eczanelerin yerine nöbetçi eczaneler hizmet verecek. Darbe girişiminin yıl dönümü vesilesiyle 2017’de Meclis’te yapılan oylamanın ardından 15 Temmuz tarihi resmî tatil ilan edilmişti.

15 TEMMUZ'DA HASTANELER, ECZANE VE SAĞLIK OCAKLARI AÇIK MI?

15 Temmuz tarihinde hastaneler açık olacak fakat bazı doktorlar resmî tatil olduğu için çalışmayacak. Genellikle nöbetçi doktorların çalışacağı hastanelerde randevusu olan vatandaşların gitmeden önce hastanelerle irtibat kurması isteniyor.

Eczaneler, 15 Temmuz tarihinde kapalı olacak. Sadece nöbetçi eczaneler çalışacak. Nöbetçi eczane listeleri ise illerin Sağlık Müdürlüğü sitelerinden ya da eczacılar odalarının internet sitelerinden paylaşılacak.

Sağlık ocakları ve aile hekimlikleri de 15 Temmuz tarihinde kapalı olacak.

15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?

15 Temmuz 2016 tarihinde şehit olan vatandaşları, polisleri ve askerleri anmak adına ve demokrasi zaferini kutlamak için ilan edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü, 2017 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alınan karar kapsamında resmî tatil olarak ilan edilmişti.

Meclis’te 15 Temmuz tarihinin resmî tatil olarak ilan edilmesiyle ilgili karar özetle şu şekilde;

MADDE 1- (1) Ankara’ya bağlı “Kazan İlçesi”nin ismi “Kahramankazan” olarak değiştirildi

MADDE 2- (1) 17 Mart 1981 tarihli ve 2 bin 429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller İle İlgili Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasında bulunan “ve 1 Mayıs günü” ibareleri “,1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü” olarak ve birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde güncellenmiştir.

“1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü tatilidir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN