29 Mart 2024 Cuma   

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI
 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar, tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul Edirnekapı Şehitliğindeki kabirleri başında dualarla yad edildi.
"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"nün 4. yıldönümü kapsamında Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliğinde anma programı düzenlendi.
Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, şehitler için dua etti. Şehitliği dolduran protokol üyeleri ve vatandaşlar da edilen dualara eşlik etti.
Anma programına, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak, Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik, bazı ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları. Siyasi parti temsilcileriyle diğer yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Program, Vali Yerlikaya ve diğer protokol üyelerinin, şehit kabirlerine karanfil bırakmasıyla sona erdi.
Törenin ardından, bazı şehit yakınları kabirlerin başında Kur'an-ı Kerim okudu, dualar etti. Bazı ailelerin şehitleri için gözyaşı döktüğü görüldü. Bazı şehit yakınları da mezarları suladı, çiçek koydu.
Öte yandan Türkiye Diyanet Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince katılımcılara ikramda bulunulurken Türk Kızılay gönüllüsü gençler de alanda görev aldı.

BAYRAMPAŞALI ŞEHİTLER ANILDI
Anma töreninin ardından Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek dua okudu. Bayrampaşalı şehitler Halil İbrahim Yıldırım ve Ümit Yolcu’nun da kabirleri ziyaret edilerek, mezar başında bulunan aileleri buluşuldu. Bu arada Kaymakam Şenel ve Başkan Aydıner önceki gün de 15 Temmuz şehidi Ümit Yolcu’nun ailesinin Bayrampaşa’da yaşadığı eve giderek acılarına ve gururlarına ortak oldu.

BAYRAMPAŞA’DAN SARAÇHANE’YE GİTTİ, ŞEHİT OLDU
15 Temmuz Şehidi Tahsin Gerekli'nin babası Nurettin Gerekli, oğlunun darbe girişimini duyduğu an Bayrampaşa'dan Saraçhane'ye gittiğini ve burada kalbinden vurularak şehit olduğunu söyledi. Gerekli, acısının hala taze olduğunu dile getirdi.
Suriye asıllı 15 Temmuz gazisi Ahmed Zir de o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasının önüne gittiğini ve burada açılan ateş sonucu yaralandığını anlattı.
15 Temmuz gazilerinden Kemal Sayar ise darbe girişiminin yaşandığı gün tankın altında kalarak yaralandığını belirterek, o gece kendisini aracına alarak hastaneye yetiştiren kişiyi aradığını aktardı.

ÜSKÜDAR’DA ANMA TÖRENLERİ YAPILDI
15 Temmuz hain darbe girişiminin önemli noktalarından biri olan Üsküdar’da da çeşitli anma törenleri düzenlendi. Karacaahmet, Küplüce ve Çengelköy’de bulunan 15 Temmuz şehitlerinin mezarlıklar ziyaret edilerek dualar okundu. Üsküdar’da gün boyu çeşitli etkinliklerle 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar anılacak. Akşam da Büyük Çamlıca Camii’nde tüm şehitler için dua edilecek ve gece saat 12.00’den sonra Demokrasi Nöbeti tutulacak.

ŞEHİTLER İÇİN SULTANAHMET CAMİİ’NDE MEVLİD DÜZENLENDİ
15 Temmuz Şehitleri için Sultanahmet Camii’ndeki Mevlid-i Şerif düzenlendi. İstanbul 251 Şehidimiz için okunan 251 Hatm-i Şerif ve Mevlid-i Şerif’in duasına İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve  İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve şehit yakınları ile gaziler de katıldı.

Tarih: 15 Temmuz 2020 Çarşamba    Hit: 5336

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol