BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,09
HABER /  GÜNCEL

15 Temmuz iddianamesinde şok detay

FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında Arıcılar Camisi'ni işgal etmek isteyen askere, Binbaşı Özgür Araz öyle bir emir verdi ki duyanların tüyleri ürperdi.

Abone ol

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi'nin işgal edilmesine ve buralarda yaşanan olaylara ilişkin hazırlanan iddianame tamamlandı. Savcı Gökhan Yolasığmaz'ın iddianamesinde darbe gecesine ilişkin tüyler ürperten ifadeler yer aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökhan Yolasığmaz tarafından FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi'nin işgal edilmesine ilişkin hazırlanan 206 sayfalık iddianamede, darbe girişimi gecesi Lojistik Destek Merkezinde yaşananlar ile şüphelilerin eylemleri tek tek sıralandı.

"İMAM HALKI GALEYANA GETİRİYOR"

Ele geçirmek amacıyla Lojistik Destek Merkezi'ne giden ve buraya gelen vatandaşlar tarafından zorla binadan çıkarılan şüphelilerin Hasdal Kışlası'na döndükleri anlatılan iddianamede, kışlaya yakın yerdeki Arıcılar Camisi'nden okunan selanın kışla içerisinden de duyulması üzerine, ana darbe iddianamesinin şüphelilerinden Albay Nebi Gazneli'nin, Albay Müslüm Kaya'ya "Halkı galeyana getiriyor, imamın sesini kesmemiz lazım." dediği belirtildi.

GİDİN VE HOCANIN DİLİNİ KESİN

İddianamede, Kaya'nın bunun üzerine "Oraya hemen bir ekip gönderelim." diyerek, şüpheli Binbaşı Özgür Araz'a "Gidin ve şu hocanın dilini kesin getirin." şeklinde talimat verdiği anlatıldı.

CAMİ İMAMI ÜSKÜDAR'DAN ÇIKTI

İddianamede yer verilen Kağıthane Arıcılar Camisi'nin imamı müşteki Halit Efe'nin de ifadesinde, yaklaşık 21 yıldır bu camide görev yaptığını, olay günü Üsküdar'daki bir yakınında olduğunu aktardığı kaydedildi.

Efe'nin, camiye gitmek için yola çıktığını, trafik nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne yöneldikleri esnada oğlunun arayarak "Askerler ve polisler, sivillere ateş açıyormuş, eve gitmeyin bize gelin." dediğini, bunun üzerine Ümraniye'de oturan kardeşinin evine geçtiğini, televizyondan haberleri izlediğini söylediği anlatıldı.