Vakfıkebir İmam-Hatip Lisesi´nin mezun ve mensupları, 15. pilav gününde bir araya gelerek hasret giderdiler. Vakfıkebir Altın Köşk Düğün Salonu´nda düzenlenen buluşma günü Kuran-ı Kerim okunması ile başladı.



Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensuplarının her yıl geleneksel hale getirdikleri pilav günü etkinliğini bu yıl Altınköşk Düğün Salonunda yapıldı. Buluşmaya TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Muhammet Balta, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Belediye Başkanı Muhammet Balta,  Sayıştay Üyesi İdris Bulut, Antalya İller Bankası Genel Müdürü Fuat Koçal, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Hayrettin Öztürk, Bolu Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuzyılmaz, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun ile Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları katıldılar.



Pilav günü programı İmam Hatip Ali Derman’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını Dernek Başkanı İmam Hatip Ali Uçar yaptı.
“OKULUMUZA HİZMET ETMEK VE KATKI SAĞLAMAK BİZİM İÇİN ŞEREFTİR”
İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ali Uçar ise "Allah´a şükürler olsun imam hatip liseleri önündeki engeller ve geleceğe dair sıkıntılar kaldırılmış durumda. Artık şimdi geçmişte olduğu gibi kalite zamanı. 44. Yılını geride bıraktığımız okulumuza hizmet etmek ve katkı sağlamak bizim için şereftir. Bu kutlu şerefe layık olmak için gayret içerisindeyiz. İnsanlığın medeniyet krizi yaşadığı bir dönemdeyiz. Başta ülkemiz olmak üzere İslam dünyasında önemli dönüm noktaları yaşamaktayız. Batı medeniyeti insanlığımıza dair önemli kayıplara sebebiyet vermiştir. Biz öğretmenlerimizden aldığımız eğitim, büyüklerimizden aldığımız dua ile bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da hizmet aşkıyla çalışmaya devam edeceğiz ki geleceğimizi teminat altına alalım. Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi 1975 den günümüze kurum kültürü gelişmiş, ilçede lider, ulusalda model olmayı tarihinde başarmış bir okuldur. Bu bağlamda İmam Hatiplerimiz ülkemizin değişim ve dönüşümünde çok önemli rol oynamıştır. İnşallah bundan sonrada devam edecektir" dedi.
Programda okulda görev süresi sona eren okul müdürü Sezgin özdin’e görev süresi içinde yaptığı çalışmalardan dolayı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından plaket verildi. Programda sırsıyla Okulun yeni Müdürü Hayrettin Deniz, Eski Müdür Sezgin Özdin, Antalya İller Bankası Genel Müdürü Fuat Koçal, 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Hayrettin Öztürk, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ak Parti Trabzon Milletvekili ve Çevre Komisyon Başkanı Muhammet Balta ve Efsane Müdür Ali Ramazanoğulları selamlama konuşmaları yaptılar.
Bu yılki Pilav gününün sponsorluğunu Antalya Bölgesi İller Bankası Genel Müdürü Fuat Koçal yaptı. Gelecek yılın sponsorluğunu ise Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen üstlendi. Programda katılımcılara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.