HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

14 yaşındaki kız, kolyeye karşılık evlendirildi

14 yaşındaki kız çocuğu, kendisinden 20 yaş büyük adamla evlendirildi. Avustralya'nın Melbourne şehrinde, 14 yaşındaki kız, kendisinden 20 yaş büyük adamla evlendirildi. İddiaya göre, zorla yapılan nikah Melbourne'de yer alan bir caminin arka odasında gerçekleşti. Avustralya polisi, olayla ilgili bir video ele geçirdi. Videoda, kıyılan nikahın görüntüleri yer alıyor.

Videonun, kızla evlendirilen kişinin cep telefonunda ortaya çıktığı belirtildi. 14 yaşındaki kız çocuğuyla evlendirilen kişinin, bu evlilik karşılığında bir altın kolye verdiği ifade edildi.

Mail Online'de yer alan haberde, polisin, evlendirilen kişinin cep telefonunda bulduğu videoda, küçük kızla imam nikahı kıyıldığı ortaya çıktı.

Nikahı kıydıran 62 yaşındaki imam Ibrahim Omerdic, mahkemeye çıkarıldı. İmam Omerdic'in, 'küçük yaşta evliliğe zorlama' suçundan yargılandığı belirtildi.

İmam nikahı için verilen kolyenin değeri 1.480 dolar olarak açıklandı. Kolye verilirken, küçük kızın annesinin de olan biteni izlediği ortaya çıktı.

Videoda, imam, birkaç gün önce tanıştığı adamla evlenmesi için küçük kıza, "İslam'ın kurallarına uygun olarak yaşamaya razı mısın?" diye soru yöneltiyor.

İmam nikahı kıydığı iddia edilen İmam Ibrahim Omerdic

Küçük kız evliliği kabul ettiğini söyledikten sonra imam, nikah işlemini tamamlıyor.


En Çok Aranan Haberler