Abdullah Avcı, Kasımpaşa maçında çok doğru bir tercih yaparak İsmail Köybaşı’yı kesti... Galatasaray maçındaki kötü ötesi performansından sonra İsmail acaba Kasımpaşa maçında oynar mı? diye kendi kendimize sorduğumuz sırada, korktuğumuz başımıza gelmedi diye inanın derin bir oh çektiğimi söylemek istiyorum.

İsmail’in yerine oynayan Denswil’li Trabzonspor’u size anlatayım. Bu arkadaş normalde stoper, sol ayaklı olduğu için Abdullah Avcı kendisini sol bek oynatıyor yokluktan, fakat gördük ki çok iyiydi Kasımpaşa maçında. Bu sayede sanki Trabzonspor üçlü stoper gibi de oynadı. Edgar’da o kötü hatalarını bu kez hiç yapmadı. Vitor Hugo zaten bildiğiniz gibi, hatasızdı. Buruno Peres’de sağ kanatta etkili olunca, ilk kez Trabzonspor’un dörtlü savunması açık vermedi.

Önlerindeki Berat Özdemir’e gelince, uzaklardan attığı milimetrik paslar her defasında adresi buldu ama benim anlamadığım ani Abdulkadir Parmak değişikliği oldu. Berat herhalde sakatlandı diye düşünüyorum. Yoksa başka izahı yoktur herhalde bu garip değişikliğin. Aksilik bu ya, Parmak oyuna girer girmez attığı bir depar sonrası sakatlandı, bu tamamen kendisine iyi bakmadığına işarettir... Yanılıyor muyum?

Avcı hoca Parmak’ın şok sakatlığının ardından Yusuf Sarı’yı oyuna almak zorunda kaldı. Sağ kanat oyuncusu Abdülkadir Ömür’ü orta sahaya çekip o alanı etkili hale getirmeyi planladı, her şey düşündüğü gibi de oldu. Derken, Dk 53’de harika bir organizasyon gerçekleşti. Ömür başlangıçlı idi. Sonrası Nwakaeme, 5 Kasımpaşalı ismi oyundan düşürdü boşta kalan Bakasetas’ta düzgün bir vuruş ile topu fillere gönderdi. 0-1.. İki dakika sonra da aynı Bakasetas’ın iki şutu kaleci Ertuğrul’a takıldı ki, mükemmel kurtarışlardı...

Abdulkadir Ömür ‘e ayrı bir parantez açarak devam edelim. Galatasaray maçında kötü oynadı diye oyundan alınmıştı ve bordo-mavili taraftarlar tarafından da yuhalanmıştı. Ben Abdülkadir’ü Kasımpaşa maçında çok beğendim.. Kendini resetlemiş gibiydi. Bunlar güzel hareketler. Avcı’yı da bu bağlamda kutluyorum, oyuncusuna sahip çıktı ve kimselere yem etmediği için.

Neyse, Cornelius’un Cervinho girdi etkisini anında gösterdi, sağlı sollu atakları ile Kasımpaşa’yı adeta boğar noktasına getirdi. Sahanın etkili ismi Bakasetas’ın yorgunluk belirtileri sonrasında Siopis orta sahada dinamo oldu.. Sahanın yıldızı Abdülkadir Ömür’ün de yerine ilk kez Dorukhan oynadı ve Trabzonspor’un taze kanı oldu.

Sonuç olarak, Trabzonspor İstanbul’daki zorlu Kasımpaşa maçını kazanıp puanını 13’e çıkardı. Peki bu ne anlama geliyor diye soracak olursanız. Tek kelime ile geliyorum, korkun benden demektir… NOKTA