12 Yaşında Kaçırılıp, 13'ünde Anne Olan Pelda'nın İntiharında Cinayet Şüphesi - Son Dakika
3.Sayfa

12 Yaşında Kaçırılıp, 13'ünde Anne Olan Pelda'nın İntiharında Cinayet Şüphesi

Diyarbakır'da 12 yaşındayken kuzeni tarafından kaçırılıp 13'ünde anne olan Pelda intihar etmişti. Ancak komşuların ifadesinden sonra genç kızın imam nikahlı kocası tarafından öldürüldüğü şüphesiyle davanın seyri değişti.

21.05.2018 08:07  Güncelleme: 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pelda'yı, 12 yaşında ortaokul 2'ye giderken dayısının oğlu tarafından kaçırıldı. 1 yıl sonra ortaya çıktığında ise hamileydi. 18'ine gelmeden 2 çocuk annesi oldu. 18 yaşında ise kalbine giren kurşunla can verdi. Dayısının oğlu, Pelda'nın intihar ettiğini söyledi. Ancak tanıklar dayısının oğlu ile ağabeyinin eve girdikten sonra silah sesinin duyulduğunu anlattı.

12 YAŞINDA KUZENİ TARAFINDAN KAÇIRILDI AİLESİ HABER ALAMADI

Diyarbakır'da doğan ve ismi Kürtçe 'yeşeren yaprak' anlamına gelen Pelda'nın hayali öğretmen olmaktı. Ama 2011 yılında, 12 yaşında ortaokul 2'ye giderken dayısının oğlu Hüseyin O. (26) tarafından okul yolunda kaçırılıp alıkonuldu. Ailesinin ve polisin aramasına rağmen bulunamadı.

1 YIL SONRA HAMİLE KALDI, KUZENİ İSE CEZAEVİNE GİRDİ

1 yıl sonra ortaya çıktığında ise hamileydi. Bunun üzerine anne-babası şikâyetlerinden vazgeçti ve aile baskısı üzerine Osmaniye'ye yerleşti. Bu arada farklı suçlardan aranan Hüseyin O. cezaevine girince Pelda K. aynı zamanda dayısı olan kayınpederinin yanına yerleşti.

PELDA, 18'İNDE 2 ÇOCUK SAHİBİ OLDU

Bir erkek çocuk dünyaya getiren Pelda, Hüseyin O. cezaevinden çıktıktan bir süre sonra ikinci çocuğuna hamile kaldı. Biri 7 aylık, diğeri 4 yaşında 2 çocuğu olan 18 yaşındaki Pelda, iddiaya göre Hüseyin O.'ya tanımadığı bir erkeğin kendisini telefonla rahatsız ettiğini söyledi.

EVE GİREN KUZENİ VE PELDA'NIN ABİSİ KIZI ÖLÜ BULDUĞUNU SÖYLEDİ

23 Temmuz 2017'de Hüseyin O., sim kartın sahibi olan ağabeyi Şahin O. ile görüşmelerin dökümünü almak için GSM bayisine gitti. Döndüklerinde ise kapı açılmadı ve girdikleri evde Pelda iddiaya göre kalbinden vurulmuş halde kanlar içinde bulundu. Otopside Pelda'nın bacağında da kurşun bulundu.

"İÇERİ GİRDİĞİMDE KALBİNDE DELİK VARDI SOL TARAFINDA DA TABANCA"

Ağabeyi ile gözaltına alınan Hüseyin O., ifadesinde, "Evden ayrılmadan imam nikâhlı eşime 'Telefon dökümlerini çıkarmaya gideceğim. Sen aramadıysan sorun yok, sen de aramışsan babanın evine gönderirim, çocukları göremezsin' dedim. İçeri girdiğimizde bayıldığını düşündüm. Kalbinin üzerinde bir delik fark ettim. Etrafıma baktığımda Pelda'nın sol tarafında bir tabanca vardı. Eşimin kendisine zarar verecek bir yapısı yoktu" dedi.

KOMŞU: KOCASI VE ABİSİ İÇERİ GİRDİKTEN SONRA SİLAH SESİ DUYULDU

Tanık bir komşu ise "Hüseyin ve akrabası içeri girdikten 1-2 dakika sonra tek el silah sesi duydum. Kapı açıktı, eve girdiğimde Pelda yerde yatıyordu. Eşi ve beyaz gömlekli biri içerideydi. Odada siyah bir tabanca gördüm. Ancak Pelda'nın vurulma anını görmedim. Komşuma giderek, 'Adam eşini öldürdü' dedim" diye ifade verdi. Tanık olarak dinlenen 112 Acil Servis personeli de "Müdahale ederken, Hüseyin O. 'Alın bu silahı yok edin' diyerek yanındaki beyaz gömlekliye (Şahin O.) verdi" diye konuştu.

"SİLAHIM YOK" DEDİ 2 TABANCA BULUNDU

Bu ifade üzerine Şahin O.'nun evinde yapılan aramada 2 tabanca bulundu. Hüseyin O. savcılıkta, evde kendisine ait silah olmadığını ve Pelda'nın sol tarafında bulunan tabancanın kime ait olduğunu bilmediğini ileri sürdü. Şahin O. ise "Hüseyin, eşinin kendisini aldattığından şüpheleniyordu. Benim adıma kayıtlı olan yengemin kullandığı sim kartı bana verip telefoncudan mesaj ve konuşma dökümünü almamı istedi. Geri döndüğümüzde yengem kapıyı açmadı.

Camdan perdeyi aralayıp içeri baktığımızda Pelda yerde yatıyordu. Pencereden girip kapıyı açtım. Hüseyin odaya girer girmez yerde yatan Pelda'ya tekme attı. Pelda'nın kalp hizasından kan akıyordu. Hüseyin'in yerden aldığı silahı mutfağa fırlattığını gördüm. Ambulans geldi, Pelda'yı hastaneye götürdüler" ifadesini kullandı. 2 kardeş, ifadelerinin ardından tutuklandı.

"BENDE İNTİHAR ETMEK İSTEDİM AMA ÇOCUKLARIM AKLIMA GELDİ"

'Kasten adam öldürmek'ten müebbet hapis istemiyle hakkında dava açılan Hüseyin O., ilk duruşmada, "Eşimi yerde yatar vaziyette gördüğümde üzerimdeki kurusıkı tabancayı çıkararak intihar etmek istedim. Çocuklarım aklıma geldi. Silahı indirirken yere doğru ateş aldı. Bu sırada yerde yatan Pelda'nın bacağına isabet etmiş olabilir" dedi.

(Kaynak: Habertürk)

12 Yaşında Kaçırılıp, 13'ünde Anne Olan Pelda'nın İntiharında Cinayet Şüphesi
12 Yaşında Kaçırılıp, 13\'ünde Anne Olan Pelda\'nın İntiharında Cinayet Şüphesi

Son Dakika 3.Sayfa 12 Yaşında Kaçırılıp, 13'ünde Anne Olan Pelda'nın İntiharında Cinayet Şüphesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Başkentli: Allah'tan korkun be 13 yasında çocuk doğurmuş kendi daha çocuk bu nasıl sapık bir zihniyet 48 0 Yanıtla
  • ADAM GİBİ ADAM: bence köprü yol yapmadan önce halkımızın içinde bulunduğu bu karmaşalığa yol ve köprü yapsaydık bu gün bunlar yaşanmazdı yol köprü nasıl olsa yapılır öncr insanı egiteceksin böyle giderse bu toplum harabeye döner 20 4 Yanıtla
  • Amenhotep: Yazık yazık söyleyecek söz yok. Kadınların kızların çektiği nedir böyle.Gencecik yaşta hayatı kararmış.İçim sıkıldı sabah sabah. 20 4 Yanıtla
  • Tamam diyelim bari Tamam: Yeni akp türkiyesi böyle 16 8 Yanıtla
  • tamtam: babanın evine gönderirim demiş bak sen ne kadar merhametliymiş bizde yedik! 21 2 Yanıtla
  • yanlış bence: bu yaştaki kız okula gitmeli okulda sevgili bulup flort etmeli belirli bir süre ve hayatı yaşaya yaşaya ögrenmeli en az bir sevgili degiştirmeli yoksa ileride yaşayamadıgı duyguları yaşamak ister sonuç yine uruspu olur..istatisliklere göre çok sevgili degiştiren kızlar kocalarının kıymetini daha çok bilirmiş 5 18 Yanıtla
    Serdar: Sen çok yapılmış al 0 0
  • Bende diyorum ki: Yakın bu iki şerefsizi. Idam olsa bakalım bunu yapabilirmiydiniz adi mahluklar 17 6 Yanıtla
  • Bjk27: Türk ceza kanunu değişirseniz ancak mahşerde öyle helalleşirim . Esaretin , işkencenin , kadına şiddetin ve cinsel istismarın alt sınırının 36 yıl olmak şartıyla .bunu vaad eden gelsin sandıkta oyunu alsın . Ben sizden aş iş istemiyorum . Benim rızkıma ALLAH kefil . 22 0 Yanıtla
  • Ragnar: Ramazan ayında oruc oruc ne diyeyim bilemedim. Bu çocugun gunahına girenlerin hepsini Rabbim helak etsin, dunyada gun yuzu gormesinler. Bunu yapanlar kesinlikle insanlıktan nasibini almamış, kalpleri kapkara olmuş temizlenmezler. Insallah ölmezlerde, surune surune yaşarlar. 16 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement