1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü 
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü 

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü 

Kars’ta,“İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla program düzenlendi. 

A+A-

Kültür Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirilen kutlama programına Vali Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı Tuğgenaral Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda sırasıyla Mehmet Akif ve Gençlik konulu slayt gösterisi, Mehmet Akif’in edebi yönü, Akif’in hayatı canlandırıldı. 
Kars Valisi Rahmi Doğan, millet olarak İstiklal Marşı'nın ruhunu ve onu yazan Mehmet Akif'in ideallerini en doğru biçimde anlamak, yaşamak ve gelecek nesillerimize en güzel şekilde anlatmak olduğunu belirtti. 
Doğan, “Bugün, aziz milletimizin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran, Milli Mücadele döneminin manevi havasını her mısrasın da yansıtan İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 97. yıl dönümü. Türk Milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan bu eşsiz eser; Türk tarihinin, kültürünün, vicdanının, milletimizin hür ve gür sesinin Mehmet Akif Ersoy’un ruh süzgecinden geçerek eşsiz bir şahesere dönüştüğü, O’nun kaleminden Türk Milleti'nin dünyaya bildirisi ve bağımsızlığının tescilidir” dedi. 
Vali Rahmi Doğan, “Ömrünü vatana, millete hizmete adamış Mehmet Akif Ersoy'un on kıtaya sığdırdığı bu uyanış destanında bir milletin yeniden var olması, yeniden tarih sahnesinde hak ettiği yeri alması ve şahlanması vardır. Bundan dolayıdır ki Mehmet Akif, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın" derken verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etmiştir. Bugün, Millet olarak bize düşen ise İstiklal Marşı'nın ruhunu ve onu yazan Mehmet Akif'in ideallerini en doğru biçimde anlamak, yaşamak ve gelecek nesillerimize en güzel şekilde aktarmaktır. Mehmet Akif Ersoy’un karakter timsali olan kişiliği, millet sevgisi, mücadele azmi ve bağımsızlık aşkı her zaman Yüce Türk Milletine ışık saçmağa devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu. 
İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programı nedeniyle düzenlenen kompozisyon, şiir, resim ve İstiklal Marşı’nı ezbere en güzel okuma yarışmalarında birinci olan öğrenciler tek tek sahne aldı. Öğrencilerin okudukları İstiklal Marşı salondakileri duygulandır. Program öğrencilerin ödüllerinin verilmesiyle son buldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.