12 dev adam

Sanırım 2 sene önce bahsetmiştik Karaköy’ün bu dişi mekanından; Cano… Yemek vakti de bar vakti de gidilesi, sık gezen tayfaya sürekli rastlayabileceğiniz bir adresti. Son hareketleri ise kulağa bile şimdiden eğlenceli geliyor. Tutmuşlar 12 ismine aşina olduğunuz DJ’i, peşi sıra aynı günde müzik yaptıracaklarmış. Dolduracak kitleyi de düşününce, mutlaka bir uğrayacağımı düşünüyorum.

Zannedersiniz bir ufak yerli yapım ‘White Sensation’… Kabine, Berksan, Ataberk, Arto, Hakan Hepcan, Cihat Uğurel gibi 12 adam sırayla yer alacak. Milli maç heyecanı adeta… Ne kadar süreyle setin başında kalırlar bilmem ama kısa bir parti olmayacağa benziyor. Fikir hoşunuza gittiyse; yarın saat 17.00’dan itibaren Karaköy Cano’daki yerinizi alın.

Ölmeden önce

İzlenmesi şart olan filmler diye başlamıştır aslında bu ‘Ölmeden önce’ mottolu serüven… Peki adımız ‘Gezenti’ olunca, İstanbul’a dair bir liste çıkarmayacağımızı mı sandınız? Efendim; sabahı akşamı buyurun size ölmeden önce ziyaret edilmesi gereken noktalar listesi… Öncelikle tarihi alanlar elbette!
- Eyüp civarları sık gittiğimiz yerler olmasa da, Pier Loti gerçeği orada. Yeşilçam filmlerinin vazgeçilmez tepesine çıkıp, közde Türk kahvesi için. Yukarı teleferikle çıkma detayı da cabası…
- 59 yılından beri Rumelihisarı Kale Çay Bahçesi hizmette… Denizi karşınıza alıp, sahanda yumurtanıza simit banın illa ki. Keklik kanı çayınızla karşınızdaki Anadolu Hisarı manzarası izlenmeli ayrıca.
- Beyoğlu Balık Pazarı’nda midye tava yemeden olur mu? Balık kokuları içinde başka dünyalara girersiniz. Saniyede geçen bin kişiyi izlemek de ayrı keyif.
- Oralara kadar gitmişken, Çiçek Pasajı’na gitmek de şart. 2-3 kadehlik muhabbet işi ama… Çünkü ne yazık ki eskisi kadar damak tadımıza hitap edemiyorlar. Olsun ama tarihi dokusu yeter.
- Çukurcuma’da ve Tophane etrafındaki ekicileri, antikacıları gezin. Alışveriş şart değil! Şöyle bir dolanma bile değişik bir haz veriyor. Tarihin kalıntılarını o semtler tam bozulmadan yerinde görün.
- Az yokuş yukarı yürürseniz; Cihangir meydanındaki kahvede mola verin. Etrafa gelişi güzel bile göz atsanız, kozmopolitlik neymiş görürsünüz.
- Balat’da da balıkçı öncesi turlayın mutlak. Eskiden olsa tehlikeli bölgeler denebilirdi ama çok şey değişti artık. Özellikle dizi çekimleri vesaire oralara taşınınca daha güvenli oldu. Haydi sokağa…

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR