Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Yalova Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi 5 yılda 12 bin 300  hastayı evinde ziyaret etti. 
2011 yılında kurulan ve hizmet vermeye başlayan Yalova Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi o günden beri yoğun bir çalışma temposu ortaya koyuyor. Yatağa bağımlı olarak yaşaman zorunda kalan hastalara 5 yıldan beri hizmet veren birim bu kapsamda 12 bin 300 hastayı evinde ziyaret etti. 2 bin 268 hastaya ulaşarak tedavilerini gerçekleştiren birim bugün itibarı ile 20 hastaya evde bakım ve tedavi hizmeti vermeyi sürdürüyor. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Yalova Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi sorumlu hekimi Dr. Mustafa Oğuz Daştan evde sağlık hizmetinin hızla ve titizlikle sürdürüldüğünü söyledi. Yatağa bağımlı hastalara yönelik verilen hizmet hakkında detayları paylaşan Daştan, "Ekibimiz 1 doktor, 2 hemşire, 1 evde sağlık teknikeri, şoför ve tıbbi sekreterden oluşuyor. Evde Sağlık Hizmetleri, ilk aşamada yatağa bağımlı hastalar olmak üzere; KOAH gibi solunum sistemi hastalıkları, terminal dönem palyatif bakım hastaları, ileri derece kas hastaları, Evde Sağlık Hizmetleri kapsamına alınan hastaların ihtiyaç duyduğu ağız ve diş sağlığı hizmetleri, evde yapılabilecek muayene ve gereken durumlarda idrar sondası(takip, değişme),ngs, doktor istemine bağlı kan tahlili, pansuman, gerekli durumda fizyotrapi ziyareti, uzman hekim muayenesi gerektiren durumlarda hastaneye nakil sağlanması, bez raporu, ilaç raporu, mama raporu vb gereksinimlerde hastanın evde görülmesi, hastanın ve ailesinin evde bakım sürecinde üstlenebilecekleri görevler ve hastalık ve bakım süreçleri ile ilgili bilgilendirilmesi ve hastalığı ile alakalı evde kullanımı gerektiren tıbbi cihaz ve ekipmanların doğru ve uygun koşullarda kullanılması konusunda eğitim ve danışmanlık gibi hizmetlerin verilmesini kapsar" dedi. 
Daştan birimin çalışmasıyla ilgili olarak verdiği bilgileri şu şekilde sürdürdü, "Evde sağlık hizmetleri birimi randevu sistemi ile ve mesai saatleri içinde çalışır. Hizmet alanı sağlık kurum ve kuruluşunun bulunduğu il veya ilçenin belediye mücavir alanı ile sınırlıdır. Evde sağlık hizmetleri kapsamında acil durumlar yer almamaktadır. Bu durumlarda 112 il ambulans ya da doğrudan sağlık kuruluşlarının acil hizmet veren birimlerine başvuru esastır. Başvurular hasta ya da aile bireyleri tarafından 444 38 33 (EV DE) Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık koordinasyon merkezi 0226 811 45 20, Yalova Devlet Hastanesi Evde Sağlık Birimi (Yalova/merkez için) telefonlarına müracaat ile sözlü olarak veya toplum sağlığı merkezi, aile sağlığı merkezi ve aile hekimleri aracılığı ile yapılır. Sağlık ekibi tarafından hasta evinde ziyaret edilerek hizmet alması uygun görülen hastalar için muayene ve dosya açma işlemi yapılır" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim