Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Göztepe Göztepe Trabzonspor MAÇ SONUCU ve MAÇ ÖZETİ - İzmir'de Trabzon fırtınası! - Futbol Haberleri

        Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Göztepe'yi deplasmanda 3-1 mağlup etti. Bordo-mavililerin gollerini Rodallega, Abdülkadir Parmak ve Kadu (k.k.) kaydederken ev sahibinin tek golünü penaltıdan Deniz Kadah attı.

        Göztepe maça hızlı başladı ve henüz 4. dakikada pozisyonu buldu: Sol kanattan gelişen Göztepe atağında Berkan ortaladı, ön direkte Jerome'un vuruşunda top üstten auta çıktı.

        TRABZONSPOR ANİ ATAKTA GOLÜ BULDU

        Mücadelenin ilk golü 27. dakikada geldi: Ani gelişen Trabzonspor atağında hızla orta sahayı geçen Rodallega'nın pasında Yusuf kaleciyle karşı karşıya kaldı. Yusuf'un vuruşunda kaleci Beto'dan dönen topu Rodallega kafayla tamamladı: 0-1

        REKLAM

        Trabzonspor soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

        Trabzonspor 51. dakikada ayağa paslarla etkili geldi. Ceza alanı içinde Ekuban'dan pası alan Yusuf Yazıcı sol çaprazdan vurdu, kaleci Beto iki hamlede topu kontrol etti.

        60. dakikada rakip yarı alanın ortalarında topu alan Sosa ceza alanına girmeden vuruşunu yaptı, top kaleci Beto'nun kollarında kaldı.

        Göztepe 69. dakikada penaltı kazandı: Serdar Gürler'in ceza alanı içinde Hosseini ile girdiği ikili mücadele yerde kalması üzerine Göztepe, Trabzonspor karşısında penaltı kazandı. Pozisyon VAR hakemleri tarafından da incelendi ve onaylandı. Deniz Kadah, kalecinin sağına doğru sert vurdu. Uğurcan köşeyi doğru tahmin etse de penaltıyı çıkaramadı: 1-1

        73. dakikada Trabzonspor yeniden öne geçti: Rakip ceza alanında topu alan Nwakaeme'nin geriye doğru çıkardığı pasta Abdülkadir Parmak yay üzerinden gelişine çok sert vurdu ve yerden giden top köşeden ağlarla buluştu.

        REKLAM

        GÖZTEPE ADINA ŞANSSIZ AN!

        90. dakikada sağ kanattan köşe gönderine doğru topu süren Yusuf Yazıcı nefis bir topuk pasıyla Abdülkadir'i gördü. İçeri sokulan Abdülkadir'in kale önüne gönderdiği topa Kadu ters bir vuruş yaptı ve kendi ağlarını sarstı: 1-3

        Trabzonspor'da 90+2'nci dakikada oyundan çıkan Yusuf Yazıcı, Göztepeli taraftarlar tarafından da alkışlandı.

        Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Trabzonspor maçı 3-1 kazandı.

        GÖZTEPE: 1 - TRABZONSPOR: 3

        Stat: Bornova

        Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, Süleyman Özay, Hakan Yemişken

        Göztepe: Beto, Gassama, Titi, Kadu, Berkan Emir (Dk. 68 Halil Akbunar), Serdar Gürler, Borges (Dk. 46 Deniz Kadah), Poko, Yasin Öztekin, Castro, Jerome (Dk. 74 Ghilas)

        Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Kamil Ahmet Çörekçi, Hüseyin Türkmen, Hosseini, Novak, Ekuban (Dk. 86 Hasan Batuhan Artarslan), Sosa, Abdulkadir Parmak (Dk. 90+4 Ali Osman Karnapoğlu), Nwakaeme, Yusuf Yazıcı (Dk. 90+2 Murat Cem Akpınar), Rodallega

        Goller: Dk. 27 Rodallega, Dk. 73 Abdulkadir Parmak, Dk. 90 Kadu (kendi kalesine) (Trabzonspor), Dk. 71 Deniz Kadah (penaltıdan) (Göztepe)

        Sarı kartlar: Dk. 22 Berkan Emir, Dk. 89 Yasin Öztekin (Göztepe), Dk. 63 Hosseini (Trabzonspor)

        Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Göztepe'yi 3-1 mağlup eden Trabzonspor, ligde 2 maç aradan sonra sahadan galibiyetle ayrıldı.

        Bornova Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını Hugo Rodallega'nın golüyle 1-0 üstün tamamlayan Trabzonspor, ikinci yarıda Deniz Kadah'ın penaltıdan bulduğu gole engel olamadı. Ancak 2 dakika sonra Abdulkadir Parmak'ın golüyle tekrar üstünlüğü ele geçiren bordo-mavili ekip, Kadu'nun kendi kalesine attığı golle müsabakayı 3-1 kazandı.

        Ligde Galatasaray ve Aytemiz Alanyaspor mağlubiyetlerinin ardından sahadan galibiyetle ayrılan bordo-mavili ekip, deplasmanda ise 3 maç sonra 3 puana ulaştı. Puanını 36'ya çıkaran Trabzonspor, maç fazlasıyla 4. sıraya yükseldi.

        GÖZTEPE KAZANAMIYOR

        Ligin ikinci yarısında 6. maçında 5. kez sahadan mağlubiyetle ayrılan Göztepe, haftayı 25 puanla kapattı.

        Sarı-kırmızılı ekibin bu hafta alınacak sonuçlara göre düşme hattına gerileme ihtimali bulunuyor.

        RODALLEGA'NIN 12. GOLÜ

        Göztepe karşısında takımını 1-0 öne geçiren Hugo Rodallega, bu sezon 12. golüne imza attı.

        Golcü oyuncu ligin ikinci devresinde MKE Ankaragücü ve Galatasaray maçlarının ardından 3. golünü kaydetti.

        ABDÜLKADİR PARMAK'IN 2. GOLÜ

        Bu sezon takımının 1-0 geride olduğu Demir Grup Sivasspor maçında takımının beraberlik golünü kaydeden Abdulkadir Parmak, Göztepe karşısında da takımını 2-1 öne geçiren gole imza attı.

        Trabzonspor'da uzatma bölümünde oyuna dahil olan 20 yaşındaki Murat Cem Akpınar ile 19 yaşındaki Ali Osman Karnapoğlu, kariyerlerinde ilk kez Süper Lig maçına çıktı.

        GÖZTEPE PENALTIDAN İLK KEZ ATTI

        Bu sezon 2. kez penaltı kazanan Göztepe'de Deniz Kadah penaltıdan gol atan ilk sarı-kırmızılı futbolcu oldu.

        Sarı-kırmızılı ekipte Celso Borges Galatasaray maçında bir penaltı vuruşundan faydalanamamıştı.

        TARAFTARDAN PROTESTO

        Sarı-kırmızılı taraftarlar, Trabzonspor'un son golünden sonra kendi oyuncularını protesto etti ve teknik direktör Kemal Özdeş aleyhinde tezahürat yaptı.

        Trabzonsporlu taraftarlar ise maçın bitiminde ilk önce Göztepe lehine tezahürat yaptıktan sonra bordo-mavili takımı tribüne çağırdı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ