Bu haber kez okundu.

112 Acil Çağrı ve Komuta Kontrol Merkezleri Ödüllendirildi
banner229

Siirt’te Siirt İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambülans Servisi Başhekimliği tarafından başarılı Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının ve 112 Komuta Kontrol Merkezleri ödüllendirildi

Kültür Merkezinde  düzenlenen programda konuşan Siirt İl Sağlık Müdürü Dr.Serkan ASLAN Personellerinin Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri gününü ile geride bıraktığımız 14 Mart Tıp Bayramı ve Nevruz Bayramını kutladı.

Acil Sağlık Hizmetleri ve 112 KKM Personelleri ile Siirt  UMKE’nin  güzel işler yaptığını,yapılan bu hizmetlerin her geçen gün nitelik ve hacminin arttığını ,Siirt Sağlık Müdürlüğü olarak ürettikleri hizmetlerin kurumsal bir kimlik ve “Hizmetkar Devlet-Hizmetkar Kurum” anlayışıyla yapıldığını “Önce İnsan” prensibiyle hareket ettiklerini,yapılan işin zor,kaotik ve zaman zaman fedakarlık isteyen bir iş olduğunu ,ancak ortaya konan hedef ve çıtasını her geçen gün yükselttikleri hizmetlerinin olduğunu ve somut verilerinde bu durumu gösterdiğini ifade etti.

Personellerinin eğitimine çok önem verdiklerini mesleki gelişim ve sertifikasyon eğitimlerinin aralıksız devam ettiğini ifade eden Dr.Serkan ASLAN, ilk yardım eğitimleri ve “YAŞAMA YOL VER” eğitimlerinin de her geçen gün arttırılarak devam ettiğini söyledi. Ölçülebilir hizmetlerin mutlaka kıyaslamalı olarak değerlendirilmesi gerektiğini  belirten Dr.Serkan ASLAN , bu değerlendirmelerin kurumsal gelişimi ve bireysel motivasyonu arttıracağını belirtti.

İl Ambülans Servis Başhekimi Dr.Gülşınar ERPAY tarafından yapılan sunumda Acil Sağlık Hizmet İstasyonlarının, vaka sayıları, yerinde müdahaleleri,hastaneye transportları, çağrıyı alır almaz ilkn 90 saniye içindeki ambülansların çıkışları, vaka yerine ulaşım süreleri, hastalık tanısının kodlanması ,vaka başına düşen süre ve kilometre ,ilçelerden il merkezine ve il merkezinden il dışına sevk sayı ve sebepleri ,112 Komuta Kontrol Merkezine düşen yıllık çağrı sayısı ve bununla ilişkili diğer veriler İl Sağlık Müdürlüğü yöneticilerine ve Acil Sağlık İstasyonu ve 112 KKM Personelleriyle paylaşıldı.

Siirt ilinde 10 müstakil 5’i hastaneler içinde entegre olmak üzere 15 Acil Sağlık Hizmet İstasyonu olduğunu, Bir adet 112 Acil Çağrı ve KKM ,UMKE ,38 Acil Yardım Ambülansı olduğu, bu ambülansların içinde 1 adet Yoğun Bakım Ambülansı, 1 adet 4 Sedyeli Ambülans,6 paletli ambülans ve 1 adet UMKE aracının olduğu ifade edildi.Acil Sağlık Hizmet İstasyonları ve 112 KKM de yaklaşık 165 personelle hizmet verilmekte, 2016 yılında 112 KKM ye 722.154 çağrı düşmekte ve bunun günlük olarak yaklaşık 2000 çağrı olduğu görülmektedir.2016 yılında 23.795 ambülans vaka çıkışı yaptıklarını,bu rakamın 11.527 sinin hastaneye nakil , 4521 nin yerinde müdahale olduğu, 4376 sının Hastaneler Arası Nakil olduğu ve geride kalan çıkışların diğer sebepleri içerdiği ifade edildi.

İlçeden İl Merkezine en çok  Kardiyo Vasküler Sistem Hastalıkları, Kadın Doğum Hastaları ve Travma vakalarına Ait Acil Hasta nakledildiği ifade edilerek diğer hastalık gruplarıyla beraber ilçeden il merkezine 2016 yılında 2224 Acil Hastanın Ambülansla nakledildiği belirtildi.

İl dışına sevk sayısının 1439 Acil Sevkin olduğu ve 2016 yılında en çok Kardiyo Vasküler Sistem Hastalıkları,Solunum Sistemi Hastalıklar ve Yenidoğan Hastalıkları il dışına değişik sebeplerle acil sevkinin yapıldığı belirtildi.

2016 yılında Sağlık Bakanlığına ait Helikopter Ambülansla 9, Uçak Ambülansla 4 hastamız değişik büyük merkezlere nakledilmiştir.

Sağlık Bakanlığının belirlediği “performans kriterleri kategorosi” ne  göre yapılan hesaplama ve değerlendirmede Siirt Merkez 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu 1.oldu.Plaketleri İl Sağlık Müdürü Dr.Serkan ASLAN tarafından verildi.

“Bir önceki yıla göre en iyi performans yükselten Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu” kategorisinde Eruh 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu 1.oldu. Plaketleri İl Sağlık Müdür Yardımcısı M.Şakir ÖZER tarafından verildi.

“Son 3 yılın en iyi performans ortalaması kategorisinde”  ise Merkez 4 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu 1.oldu. Plaketleri İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Çiğdem KARAKAYA tarafından verildi.

112 KKM Personelleri için “Performans   ve KKM Hekimleri Değerlendirmesi”  ne göre ATT Müzeyyen İNAN ve ATT Yağmur KAYA 1. Oldular.Belgeleri Acil Ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Veysi Özbilici ve İl Ambülans Servis Başhekimi Dr. Gülşınar ERPAY tarafından verildi.

Ayrıca yıl içerisinde faaliyetlerini arttırma,kamp,tatbikat,eğitim ve özellikle Şirvan Maden faciasında gösterdikleri gayret ve çabalarından dolayı Siirt İl Sağlık Müdürlüğü Afet Birimi ve UMKE adına Afet Birim Sorumlusu Şevin DURMUŞOĞLU ve UMKE Sorumlusu Reşat KIZILAY’a  belgeleri Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürleri  M.Fatih AYDIN,M.Maşuk TUZCU VE Doğan DANIŞ tarafından verildi.

Akşamda “Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri günü” münasebetiyle Sağlık Müdürlüğü personelleri ile Acil Sağlık Hizmetlerinde çalışan personellere yemek verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.