Ziyaret, RTB Meclis Başkanı Resul Okumuş ve Meclis üyesi Muhammet Karaoğlu'nun katılımıyla borsanın toplantı salonunda gerçekleşti.

Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, 'Sayın Başkanım öncelikli bizleri ağırladığınız için çok teşekkür ederiz. İki gündür Rizedeyiz, halkınızın misafirperverliği olağanüstüydü, bizde sizleri Torbalıda görmekten mutluluk duyarız. Torbalı doksanlı yıllardan sonra sanayisiyle oldukça gelişmekte olan bir yer, ilçemiz ihracatta 66 ili geride bıraktı. Biz tarıma uygun, tarıma zarar vermeden, tarımı geliştirerek ve tarımsal alanları yok etmeden ticaret yapılmasını amaçlıyoruz. Rize ziyaretimizde sanayisiyle, tarımıyla, deresiyle, suyuyla, turizmi ile oldukça değerli bir şehirle karşılaştık. Rize'nin sahip olduğu bu değerleri kaybetmeden sanayileşmesini umut ediyorum.Büyük büyük binalar yapabilirsin, fabrikalar yapabilirsin, her şeyi yapabilirsin ama bir avuç toprak üretemezsin. Rize bu konuda oldukça şanslı. Gördüğüm kadarıyla da turizmin bu bölgede daha ağırlıkta olduğudur. Çayın başkenti Rize, Çayın Borsası da burası bu yüzden Rize ziyaretimizde de sizlerle olmaktan mutluluk duyuyoruz. Biz herkese Rize'yi anlatacağız, sizleri memleketimizde görmekten mutluluk duyarız' dedi.

ÇAYKUR İşçi Alımında Başvurular Başlıyor ÇAYKUR İşçi Alımında Başvurular Başlıyor

RTB Meclis Başkanı Resul Okumuş, 'Öncelikle herkese şehrimize, borsamıza hoş geldiniz diyorum. Ben daha önceden Torbalıyı ziyarette bulunmuştum. Oradaki Sanayileşmeyi biliyorum. Biz de bu sanayileşmeyi bizim sektör de kullanabilir miyiz diye bir ziyaret gerçekleştirmiştik. Bilindiği üzere Türkiye de cari açığı kapatan Tarımsal Sanayidir, bu yüzden bizim bölge içinde yapabileceklerimiz açısından da oldukça önemlidir. Bölge ziyaretinde bulundunuz, gördüğünüz gibi bizim düz ovalarımız yok. Burada sanayide ki teknolojiyi de kullanmakta güçlük çekiyoruz. Hala bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Tarım işçisi bulmakta zorlanıyoruz. Çay tarlalarımızda halkımız değil Gürcistan dan gelen işçiler çalışmakta. Sektörümüzdeki sorunlarla başa çıkmak ve yeni ivmeler kazandırmak için projelerimiz var. Rize Ticaret Borsası olarak bu anlamda gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Dünyanın en güzel içeceği çay bizde bu çay için çalışmalarımıza devam edeceğiz' dedi.

Ziyarette misafirleriyle istişare de bulunan Okumuş ,program sonunda Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun'a hediye takdiminde bulundu.

Editör: Haber Merkezi