Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yurt genelindeki orman yangınlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Pakdemirli şunları söyledi:

- Muğla’da, Milas ve Fethiye- Kelebek Vadisi olmak üzere iki, Aydın’da Çine- Akçaova ve Nazilli- Bozdoğan’da olmak üzere iki, İzmir Gaziemir- Çamönü ve Kemalpasa’da olmak üzere iki, Gaziantep Merkez, Balıkesir Dursunbey, Sinop Boyabat, Samsun Vezirköprü, Bitlis Merkez, Kahramanmaraş Sucatı mevkisi, Manisa Ahmetli ve Kütahya Tavşanlı da toplam 14 orman yangını çıktı.

-  Aydın Çine- Akçaova, İzmir Gaziemir- Çamönü ve Manisa Ahmetli orman yangınları devam ediyor. Bu yangınlara müdahale etmeye devam ediyoruz. Diğer 11 yangında yaptığımız çalışmalarla kontrolü sağladık.

- Manisa Ahmetli yangını 16:00’da çıktı. İlk müdahalenin 16.15’te yapıldı.Yangına 7 helikopter, 64 arazöz, 2 ilk müdahale aracı 11 dozer ve 250 söndürme işçisi ile müdahalemiz sürüyor. 

- Aydın Çine Akçova yangını ise saat 12:26 başladı. İlk müdahale saat 12:36’da yapıldı. Yangına 1 uçak, 10 helikopter 40 arazöz, 5 ilk müdahale aracı, 4 dozer ve 180 söndürme işçisi ile müdahalemiz devam ediyor.

- İzmir’in Menderes Çamönü mevkisinde çıkan orman yangınına 2 yangın söndürme helikopteri, 1 uçak ve 10 arazöz ile 3 dozer sevk edildi. Yangın nedeniyle Menderes-Gümüldür karayolu, çift yönlü ulaşıma kapatıldı.

Editör: Haber Merkezi