Nedim Şener 10.000…
HABERİ PAYLAŞ

Darbe girişiminin bastırılmasında etkili olan gelişme, paniğe kapılan FETÖ üyelerinin başlama saatini 16 Temmuz sabahı 03.00’ten, 15 Temmuz akşamı 21.00’e çekmesi, etkili olan güç ise halkın direnişiydi. Eğer darbe planlandığı gibi 16 Temmuz 03.00’te başlasaydı, FETÖ’cülerin amaçlarına ulaşma şansı yüksekti. Üst düzey komutanlar gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın derdest edildiği hatta o gece yapıldığı gibi “yurtdışına kaçtı” yalanının ortaya atıldığı, hükümet üyelerinden haber alınamadığı ortamda darbe başarılı olurdu. Halk sabah kalktığında birçok şey olup bitmiş, belki de Cumhurbaşkanı Erdoğan öldürülmüş olacaktı. Bu durumda darbeye direniş az, direnmek isteyenler de karşılarında topyekûn orduyu bulabilirdi. Oluşan koas ortamı şiddeti, bu da ölü ve yaralı sayısını artırırdı. Bunların hepsi senaryo gibi geliyor değil mi? Evet halkın 15 Temmuz’daki onurlu direnişiyle senaryo olarak kaldı.

Haberin Devamı

FETÖ’cülerin o gece gözlerini nasıl kan bürüdüğünü WhatsApp yazışmalarında görebiliyorsunuz; halka ateş edilmesi talimatları veriliyor ama kalabalığı gören darbeciler panikliyor. Buna rağmen FETÖ’cüler herkesin ayakta olduğu saatte 250 insanı tabanca, tüfek, tank mermisi, F16 bombasıyla şehit etti; 2.193 kişiyi yaraladı. Öte yandan darbe davalarında sanıkların, darbeye direniş olması ya da başarısız olunması halinde Türk Hava Kuvvetleri’nin ülkeyi yerle bir edeceğine dair sözler tutanaklarda yer alıyor. Peki, TSK’nın en savaşçı birliği Özel Kuvvetler Komutanlığı askerleri sokağa inseydi bu durumda şehit sayısı kaç olurdu? Özel Kuvvetler mensubu 15 Temmuz darbe girişiminin kahramanı Ömer Halisdemir’in şehit edilmesiye ilgili davanın gerekçeli kararında bir rakam yazıyor; 10 bin.

Halisdemir Seyit Onbaşı’dır

Halisdemir’in komutanı Zeki Aksakallı’dan aldığı emirle kafasından vurduğu FETÖ’cü Semih Terzi eğer Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmiş olsaydı yaşanacaklar Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararında şöyle anlatıldı; “Semih Terzi'nin karargaha ulaşması, ardından tüm Türkiye’deki Özel Kuvvetlere ait birliklere sözde darbe direktifi kapsamında emir vermesi halinde,

Haberin Devamı

Özel Kuvvetler personelinin topyekûn olarak kendi askerine, kendi polisine ve hatta kendi insanına karşı savaşması, bunun domino taşı etkisiyle iç savaşın çıkması ve sayısı 10 bini bulan şehidin verilmesi ihtimali doğacağı açıktır.”

Peki Halisdemir’in kahramanlığı ne anlama geliyor? Karar da o da yazılmış; “Şehit Ömer Halisdemir'in Semih Terzi'yi karargaha ulaşmadan öldürmesi ile Türkiye'nin yangın yerine dönmesini, bir anlamda darbeye karşı verilen savaşta Çanakkale Savaşı kahramanı Seyit Onbaşı’nın düşman kuvvetlerinin birleşik filosunun en büyük gemisi olan HMS OCEAN'ı batırarak savaşın seyrini değiştirmesi dolayısıyla düşman donanmasının çöküş yaşaması gibi bir etki doğurmuştur.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder