SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi merkezinde bulunan Ulu Camii’ne giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, imam odasına girerek yardım için toplanan yardım parasını çalarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye Camiye gelen imam A.O.T; imam odasının kapısının kırık vaziyette ve kapının açık olduğunu gördü. İçeriye girdiğinde camiye yardım için toplanan paraların bulunduğu çekmecenin açık ve kilidinin kırık olduğunu fark etti. Çekmecede yardım için toplanan paraların çalındığını fark eden imam A.O.T durumu emniyet birimlerine bildirdi.

 Güvenlik güçlerinin olay yerinde yaptığı araştırma ve cami güvenlik kamerası kayıtlarını incelendiğinde hırsızlık olayına karışan 1 kişinim sabah saat 06.50 sıralarında camiye girdiğini tespit etti.  

Yapılan araştırma ve soruşturmada aynı kişinin Kocaeli ili Karamürsel ilçesinde de iki ayrı camide hırsızlık olayına karıştığı anlaşıldı.

 Tosya İlçe Asayiş Şubesi ekipleri Olayla ilgili tahkikatı sürdürürken hırsızlık zanlısı kişi veya kişilerin yakalanması için çalışmalarına devam ediyor.






 

Editör: TE Bilisim