Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından  ilimiz Yozgat'ta gerçekleştirilen Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın projelerinden biri olan 100YıllıkTerane programına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, İl Müftüsü Salih Sezik, Yozgat Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, Sorgun Gençlik Merkezi Müdürü Hasan Bakır, Şube Müdürleri ve çok sayıda genç katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yozgat Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, gençlik merkezimizde yapılan ve yapılacak olan proje ve faaliyetler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Osmanlı İmparatorlu-ğu'nun son dönemi ile yakın tarihin karşılaştırmalı medya analizi olarak karşımıza çıkan 100 Yıllık Terane isimli kitabın yazarı olan Taha Ün, kitabında da belirttiği gibi Osmanlı Devleti zamanda özellikle Sultan Abdulhamid döneminde gerçekleşen olaylarla günümüzde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik gerçekleştirilen benzer olaylara dikkat çekti. Bundan yıllar önce Osmanlı toprakları üzerine yönelik hainlerin emellerine ve bugün Türkiye üzerine oynanan hain oyunların benzerliklerine de vurgu yapan Taha Ün, bu oyunlara gelmememiz için katılımcılara uyarıda bulundu.

Programdan sonra katılımcılara Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Yozgat Gençlik Merkezi tarafından 100 Yıllık Terane kitabı hediye edilerek yazarı Taha Ün tarafından imzalandı.

Değerli bilgileri ile gençleri aydınlatan Taha Ün'e Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, Yozgat Gençlik Merkezinde kursiyerler tarafından yapılan ebru çalışmasını hediye etti.

Editör: TE Bilişim