Bayburt Gençlik Merkezi, ÜNİBAYDER, Bayburt Tarih Kültür ve Edebiyat Derneği ile Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞADDER)’in ortaklaşa düzenlediği program Bayburt Gençlik Merkezinde gerçekleşti, özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa katılım yüksekti.

Programa, Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Gençlik Merkezi Müdürü Şerif Bayram, Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞADDER) Başkanı Haluk Akkoyunlu, Bayburt Tarih - Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER) Başkanı Fatih Dündar, BAYDER Yönetim Kurulu, gençler ve vatandaşlar katıldı.

Programa Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları,  tüm gazilerimiz ve Şehitlerimiz ansına saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı okunarak başlandı.

Sinevizyon gösteriminin ardından ise Çanakkale Savaşlarının 100. Yıl dönümünde “ Çanakkale Ruhu” konulu konferansı Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haluk Akkoyunlu verdi.

Akkoyunlu konuşmasında Çanakkale’yi geçilmez yapan askerlerimizin vatan sevgisinden, cesaretinden örnekler vererek, bu savaşın tarihimizdeki önemini vurguladı.

Konferans sonunda Haluk Akkoyunlu’ya Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu ve Bayburt Tarih - Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER) Başkanı Fatih Dündar tarafından şükran plaketi ve kitap seti hediye edildi.